18.9 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialTrei minute de valoare

Trei minute de valoare

Evenimentul se desfăşoară în perioada 6-8 mai în 80 de oraşe din 17 ţări şi în 25 de oraşe din România.

Festivalul „Tres Courts” face înconjurul lumii în fiecare an şi promovează filme scurte, de maximum trei minute, fără generic. Evenimentul include şi secţiunea „Around the Très Courts”, care prezintă filmele participante în afara competiţiei, dar care sunt realizate doar în România.

„Este o ocazie excelentă pentru cineaştii amatori sau profesionişti, studenţii la film şi arte vizuale sau pentru cei care au pur şi simplu o idee genială pe care doresc să o arate lumii întregi să îşi demonstreze talentul”, spun reprezentanţii Centrului Cultural Francez din Cluj, organizatorii evenimentului. Cei care vor să participe se pot înscrie în competiţie până pe 11 martie. Singura condiţie impusă este ca durata filmului să nu depăşească trei minute. În schimb, sunt acceptate toate genurile, ficţiune, documentar sau animaţie. Participarea este gratuită. Un juriu format din specialişti va selecţiona între 10 şi 30 de filme româneşti care vor alcătui selecţia „Around the Tres Courts 2011″.

Acestea vor fi proiectate în perioada 6-8 mai 2011, alături de selecţia internaţională, în aproximativ 25 de oraşe din ţară participante la festival. Regulamentul şi fişa de înscriere în festival, precum şi alte detalii sunt disponibile pe site-ul Très Courts Romania: www.trescourt.ro sau www.foartescurt.ro, secţiunea „regulament”.

Cele mai citite

Europa League: FCSB victorie spectaculoasă cu FC RFS 4-1

FCSB a învins echipa letonă RFS cu scorul de 4-1 (2-1), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în prima etapă din noul format...
Ultima oră
Pe aceeași temă