20 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialTerenul de sub Primarie a fost retrocedat

Terenul de sub Primarie a fost retrocedat

– Terenul pe care sunt construite Primaria si Politia din Arieseni a fost obtinut in instanta de fostul proprietar.

Un cetatean din Arieseni, judetul Alba, a obtinut in instanta de judecata o hotarare definitiva si irevocabila referitoare la retrocedarea unui teren pe care se afla sediile Primariei si Politiei din comuna. Mihai Pasca a declarat ca terenul a apartinut tatalui sau, Diomid Pasca, care a reusit sa invinga opozitia conducerii primariei in privinta retrocedarii terenului respectiv, cu ajutorul Justitiei.
Dupa ce a parcurs trei instante – Judecatoria Campeni, Tribunalul Alba si Curtea de Apel Alba Iulia – hotararea judecatoreasca a ramas definitiva in decembrie 2006.
De atunci, proprietarul terenului a initiat toate demersurile referitoare la punerea in posesie sau la obtinerea unei compensatii financiare, insa s-a lovit de refuzul primarului Marin Jurj. "Am facut cerere la Primarie sa fiu pus in posesie. N-am primit, insa, nici un raspuns, dupa care am depus plangere la Procuratura Campeni acum o luna.

Primarul imi tot transmite, prin prietenii lui, ca pot sa merg pana-n panzele albe, ca nu voi reusi sa iau vreodata terenul", a declarat Mihai Pasca.
Potrivit legii, competenta referitoare la punerea in posesie apartine administratiei publice locale pe teritoriul careia se afla terenul.
"La ora asta primaria, politia, caminul cultural si cooperativa nu sunt intabulate. Nici nu le pot intabula, ca nu au pamantul. Pamantul e al meu", a mai spus Mihai Pasca. Terenul are o suprafata de 1,5 hectare. Pentru ca este situat in centrul comunei, care are statutul de statiune turistica, valoarea acestuia depaseste 1,5 milioane euro.

REACTIE
Primarul din Arieseni, Marin Jurj, sustine ca, deocamdata, mai exista procese pe rol in legatura cu terenul respectiv. "Cand terminam in instanta cu procesele, atunci va primi terenul care i se cuvine. Are o hotarare judecatoreasca fara iesirea din indiviziune. Cand va face acest lucru atunci va primi suprafata pe care o are", a spus primarul Marin Jurj. Scandalul din Arieseni a devenit subiect de controverse in campania electorala. In turul doi al alegerilor primarul liberal Marin Jurj se va confrunta cu Gheorghe Pantea de la PD-L.

Cele mai citite

Emisiune de titluri de stat Fidelis cu dobânzi atractive pentru investitori, din 2 octombrie

Ministerul Finanțelor a lansat o nouă emisiune de titluri de stat Fidelis, destinată investitorilor persoane fizice, care se desfășoară între 2 și 11 octombrie....

România, tot mai dependentă de importuri: Peste 25% din legume și 40% din fructe aduse din străinătate

Peste un sfert din legumele consumate în România și 40% din fructe provin din import, conform unei analize realizate de Ziarul Financiar, pe baza...

Caz ireal în Turcia! Un fost internațional a fost împușcat în picior

Serhat Akin, fost internațional turc și jucător de la Fenerbahce, a fost împușcat în picior joi seara, la ieșirea dintr-un studio TV, după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă