19.7 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialSerbarile Cetatii UNESCO din Calnic

Serbarile Cetatii UNESCO din Calnic

Cea de-a VIII-a editie a "Serbarilor Calnicului", manifestare ce are loc intre 5 si 8 iunie in interiorul cetatii declarate monument UNESCO, cuprinde, printre altele, un concert extraordinar de orga, un spectacol nocturn de muzica si pirotehnie, un targ de arta, dar si proiectii cu deschiderea Campionatului European de Fotbal. In prima zi, cand s-a sarbatorit si hramul Bisericii Ortodoxe din Calnic, a fost tinut un parastas pentru eroii neamului si a fost lansat numarul trei al ziarului "Curierul Cetatii Calnic".

Vineri in program au fost cuprinse proiectii de diapozitive si proiectii video, da si un seminar pentru tineri cu participarea cu participarea prof. dr. Tereza Sinigalia de la Institutul National al Monumentelor Istorice.
Sambata seara, Istvan Enyedi va sustine un concert extraordinar de orga, moment urmat de proiectie in direct, pe un ecran urias amplasat in Piata Centrala, cu deschiderea Campionatului European de Fotbal. Spre miezul noptii este programat spectacolul pirotehnic "Flori de lumina pe cerul cetatii", productie romano-franceza, pe muzica de Georg Friedrich Handel si George Enescu. "Serbarile Calnicului" se vor incheia, duminica, cu un targ de arta in Aleea Cetatii, organizat in colaborare cu Asociatia Culturala ApARTe si Galeria Veche – UAP Cluj-Napoca.

Cetatea Calnicului este unul din monumentele de arhitectura cele mai bine conservate si restaurate din Transilvania. Datorita valorii si insemnatatii sale deosebite, Cetatea a fost inscrisa pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, alaturi de alte 30 de monumente din Romania.

Cele mai citite

Europa League: FCSB victorie spectaculoasă cu FC RFS 4-1

FCSB a învins echipa letonă RFS cu scorul de 4-1 (2-1), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în prima etapă din noul format...
Ultima oră
Pe aceeași temă