17.8 C
București
joi, 26 septembrie 2024
AcasăSpecialPSD Alba continua campania de "epurare" a organizatiei

PSD Alba continua campania de „epurare” a organizatiei

BLAJ. Presedintele PSD Alba, Ioan Rus, continua campania de „epurare” a organizatiei de membri care, in opinia lui, nu manifesta implicare in activitatea filialei. Dupa excluderea din partid a deputatului Mugurel Sarbu, conducerea PSD Alba a intentionat sa initieze o veritabila revolutie in cadrul organizatiei municipale din Blaj.
Intentiile reprezentantilor judeteni ai partidului au reusit, insa, doar pe jumatate. Astfel, in cadrul Conferintei municipale a PSD Blaj, desfasurata in 24 martie, s-a decis revocarea din calitatea de membri ai consiliului municipal pentru slaba implicare in activitatea organizatiei a urmatoarelor persoane: Daniela Dragan, Gheorghe Avram, Ioan Brad, Ioan Mara si Gabriel Stoica. In locul acestora au fost alesi Nicolae Benchea, Dan Gligor, Augustin Suciu, Ioan Solea si Ioan Tomoioaga.
De asemenea, cu aceeasi ocazie au fost alesi in comitetul executiv municipal, in functiile de vicepresedinti, Iulia Tarko si Ion Solea, in timp ce Augustin Suciu a fost desemnat secretar executiv al PSD Blaj.
„Dezbaterile in cadrul conferintei au evidentiat necesitatea imbunatatirii activitatii Consiliului si Comitetului executiv al Organizatiei municipale Blaj, precum si adoptarea unei atitudini mai ofensive fata de abuzurile si neonorarea promisiunilor facute de actualii guvernanti”, se afirma intr-un comunicat de presa al filialei social-democratilor.
Surse oficiale din PSD Blaj au confirmat ca intentiile conducerii organizatiei judetene vizau chiar inlocuirea din functie a actualului presedinte al organizatiei, medicul Mircea Frentiu. In locul acestuia ar fi urmat sa fie impus Ion Solea, fost primar al orasului in mandatul 2000-2004, in prezent consilier local.
Se pare, insa, ca Frentiu a aflat de planurile puse la cale la nivel judetean si a contracarat, astfel incat a reusit sa se mentina in functia de lider.

Cele mai citite

Ce au discutat Klaus Iohannis și premierul armean Nikol Pașinian la New York

Preşedintele român Klaus Iohannis a avut miercuri, la New York, o întâlnire cu premierul armean Nikol Paşinian, pe marginea Adunării Generale a ONU, cu...

Israelul a lovit „peste 2.000 de ţinte teroriste” ale grupării Hezbollah în Liban

Armata israeliană a declarat miercuri seara că a lovit "peste 2.000 de ţinte teroriste" ale grupării Hezbollah în Liban în ultimele trei zile, în...

Macron cere restrângerea dreptului de veto în Consiliul de Securitate al ONU doar pentru „crime în masă”

Preşedintele francez Emmanuel Macron a cerut miercuri la Naţiunile Unite "limitarea" dreptului de veto în Consiliul de Securitate în cazuri de "crime în masă",...
Ultima oră
Pe aceeași temă