20 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialPrimarul si Consiliul Local din Sebes, buni de DNA

Primarul si Consiliul Local din Sebes, buni de DNA

» Consilierii locali din Sebes sunt cercetati pentru vanzarea unui teren catre "Romaqua Group Borsesc"
 
» Un angajat al Primariei Sebes a reclamat la DNA ca pretul de vanzare al terenului ar fi fost subevaluat

Consilierii locali din municipiul Sebes, in frunte cu primarul Alexandru Dancila, au trecut in ultimele zile pe la Serviciul Teritorial DNA Alba Iulia pentru a da explicatii in legatura cu o hotarare prin care au aprobat vanzarea unui teren de 24 de hectare catre societatea Romaqua Group Borsesc. DNA a fost sesizat in luna martie 2007 de catre un angajat a Primariei Sebes, consilierul juridic Nicoleta Florea.
Obiectul licitatiei l-a constituit un teren de 24 de hectare, situat in zona "sirinii Lancramului", aflat in apropierea DN1 si adjudecat de catre "Romaqua Group Borsesc" la pretul de 1.512.322 euro, fara TVA, respectiv la 6,2 euro/mp. In zona respectiva, un metru patrat de teren se vinde pe piata libera cu mai mult de 20 de euro. In aceste conditii, valoarea totala a terenului s-ar ridica la peste cinci milioane de euro.
"Expertul evaluator nu a tinut cont si de faptul ca zona numita sirinii Lancramului este localitatea apartinatoare municipiului Sebes, astfel, pretul nu trebuia stabilit la valoarea minima", a precizat Nicoleta Florea in sesizarea transmisa DNA.
Consilierul local PSD Romi Dragosin a confirmat faptul ca, alaturi de colegii sai, a trecut pe la DNA.
"Pretul de incepere a licitatiei a fost mai mare cu un euro decat cel stabilit de evaluator. Castigatorul licitatiei ne-a spus ca investitia in fabrica de bere va fi de 40 de milioane de euro si ca va angaja aproape 500 de persoane", a declarat consilierul Dragosin.
Primarul Alexandru Dancila a spus, si el, ca toata procedura s-a desfasurat in conditii legale. "Se fac verificari in legatura cu legalitatea actelor. A fost o sesizare si acum se verifica toata procedura. Totul s-a desfasurat legal. Exista avizul de legalitate din partea Prefecturii Alba", a spus primarul Dancila.

Cele mai citite

Deficit bugetar în creștere: 81 miliarde lei în primele opt luni din 2024

Ministerul Finanțelor a publicat vineri datele privind execuția bugetului general consolidat pentru primele opt luni ale anului 2024, evidențiind un deficit bugetar de 81...

Record de returnare a ambalajelor în sistemul Garanție Returnare

În primele nouă luni de funcționare a sistemului Garanție Returnare (SGR), românii au returnat aproape 1,9 miliarde de ambalaje, iar luna trecută, peste un...

Vine și recompensa după victoria cu RFS! Ce suma va câștiga FCSB în urma victoriei din Europa League

FCSB a învins RFS cu 4-1 în Europa League și ocupă locul 2 în clasament, având 3 puncte, la egalitate cu Ajax Amsterdam. Echipa FCSB,...
Ultima oră
Pe aceeași temă