17.8 C
București
joi, 26 septembrie 2024
AcasăSpecialO demisie pe zi in PSD Alba

O demisie pe zi in PSD Alba

Situatia din PSD Alba tinde sa devina exploziva dupa ce, ieri, un alt lider important al organizatiei a anuntat ca demisioneaza din partid. Fostul purtator de cuvant si fostul consilier judetean Cornel Suciu si-a depus demisia la sediul organizatiei.
Suciu este unul din cei mai mari critici ai actualului presedinte al filialei, Ioan Rus, fiind trecut „pe linie moarta” imediat dupa alegerile la nivel judetean, in aprilie 2005. Pana la revenirea lui Ioan Rus in functie, fostul purtator de cuvant a reprezentant una dintre „vocile” cele mai avizate ale organizatiei judetene.
In perioada guvernarii PSD, Suciu a ocupat un post de director adjunct la nivelul Directiei Generale a Finantelor Publice, el demisionand la putin timp dupa ce Guvernul condus de Calin Popescu-Tariceanu a fost desemnat de Parlament.
In urma cu doua zile, o decizie de a renunta la social-democratie a fost luata si de consilierul local din Alba Iulia, Marius Rotar, in timp ce la sfarsitul saptamanii trecute principalul „inamic” al presedintelui Ioan Rus, deputatul Mugurel Sarbu, a fost exclus din partid. Initial, parlamentarul a spus ca intentioneaza sa conteste aceasta decizie, insa, se pare ca s-ar fi razgandit.
Surse oficiale din partid sustin ca initiativa excluderii deputatului ar apartine tandemului Miron Mitrea – Viorel Hrebengiuc, care ar fi vrut sa dea un exemplu pentru parlamentarii apropiati fostului premier Adrian Nastase, care intentionau sa paraseasca partidul. In planurile celor doi se prevedea excluderea a mai multi parlamentari, in acest sens luandu-se legatura cu toate organizatiile de partid din tara.
Primul care ar fi raspuns solicitarii venite de la Centru a fost Ioan Rus. Pentru acesta a si fost o mana cereasca, avand in vedere ca voia de mult timp sa scape de Mugurel Sarbu. A facut-o intr-un mod discutabil, prin convocarea a doua sedinte de partid in aceeasi zi, dintre care cea de la Sebes – organizatia in care este membru deputatul – a avut loc seara.
Plecarile din filiala PSD anunta o veritabila furtuna pentru perioada urmatoare. Surse din partid au mentionat ca in zilele care urmeaza vor fi facute publice alte plecari ale unor membri de marca. Pe lista de asteptare sunt primari, consilieri locali, consilieri judeteni sau chiar simpli membri, care vor sa protesteze in acest mod fie fata de situatia formatiunii politice la nivel national, fie fata de modul cum este condusa organizatia din Alba.

Cele mai citite

Rareș Bogdan avertizează asupra unui dezastru economic cauzat de politica PSD și a lui Marcel Ciolacu

Rareş Bogdan a lansat miercuri seară un atac la adresa premierului Marcel Ciolacu și a liderilor PSD pe care îi acuză de faptul că...

Premierul slovac Robert Fico primește din nou o amenințare

Robert Fico, premierul Slovaciei, a primit o scrisoare care conținea un glonț din partea unui expeditor necunoscut, a anunțat guvernul de la Bratislava, miercuri,...

Israelul a lovit „peste 2.000 de ţinte teroriste” ale grupării Hezbollah în Liban

Armata israeliană a declarat miercuri seara că a lovit "peste 2.000 de ţinte teroriste" ale grupării Hezbollah în Liban în ultimele trei zile, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă