27.3 C
București
joi, 26 septembrie 2024
AcasăSpecialDorneanu l-a scos basma curata pe liderul PSD Alba

Dorneanu l-a scos basma curata pe liderul PSD Alba

Presedintele PSD Alba, Ioan Rus, a scapat basma curata dupa ce organizatia a pierdut 70 la suta dintre primarii alesi in judet in 2004. Norocul sau s-a numit Valer Dorneanu, vicepresedinte la nivel national al partidului, care a fost desemnat sa se ocupe de organizatia din Alba, in locul unui alt vicepresedinte, Eugenia Godja.
Apropiat al lui Rus, Dorneanu nu s-a ferit, cu ocazia primei vizite efectuate in judet, sa laude activitatea acestuia. Astfel, vicepresedintele PSD s-a aratat „impresionat de analiza pertinenta si exacta”, facuta de Ioan Rus in ceea ce priveste cauzele care au dus la decimarea PSD Alba in ceea ce priveste alesii locali si judeteni. El a mai fost impresionat in special de faptul ca in analiza prezentata, liderul filialei a recunoscut faptul ca o parte din vina in plecarea celor 20 de primari la alte partide o are si actuala conducere a organizatiei, respectiv lipsa de comunicare si insuficienta sustinere a alesilor.
Lipsa de comunicare i-a fost reprosata lui Ioan Rus de mai multi reprezentanti ai PSD Alba, aflati intr-o tabara oponenta presedintelui filialei, si chiar de o parte dintre edilii care au trecut la PD sau PNL. „Motivul principal al plecarii alesilor locali este legat de interventia brutala a actualei puteri, in special a democratilor si a liberalilor. Atitudinea noastra nu a fost de violenta si grosolania intalnita acum. Prefectul (Cosmin Covaciu Ð n.r.) a facut multe acte de prozelitism trimitand controale peste controale la primarii PSD”, a spus Dorneanu.
Totodata, vicepresedintele partidului a laudat si „calitatea oamenilor” din filiala din Alba. „Am fost entuziasmat de calitatea oamenilor de aici, intre care putem gasi oricand posibili ministri. Partidul are resurse sa gaseasca oameni in toate localitatile judetului”, a completat Valer Dorneanu. Acesta a participat la o sedinta a membrilor structurii judetene de conducere a PSD Alba si a avut si o intalnire cu mai multi membri ai partidului din zona resedintei judetului.
Ioan Rus si-a facut si el „mea culpa” in ceea ce priveste pierderea unui important numar de alesi locali, strategie care s-a dovedit castigatoare pentru el. „Ne-am insusit si noi partea de vina in ceea ce priveste selectia candidatilor si comunicarea cu acestia, care ar fi trebuit sa fie mai eficienta”, a declarat acesta. Totodata, presedintele filialei PSD a afirmat ca i-a solicitat in scris prefectului Covaciu sa constate incetarea mandatelor celor 20 de primari migratori, care, in opinia lui, au incalcat legea atunci cand au depus declaratii de apartenenta la PD sau PNL. De asemenea, Rus i-a amenintat pe actualii alesi locali si judeteni ai partidului cu excluderea in cazul in care nu isi vor plati cotizatia sau nu vor promova interesele politice ale PSD.
In replica la decizia vicepresedintelui Valer Dorneanu de a caracteriza PSD Alba drept o organizatie puternica si cu o activitate buna, mai multi fosti lideri ai filialei, in frunte cu deputatul Mugurel Sarbu, ar urma sa-si declare astazi apartenenta la PD.

Cele mai citite

Israelul a lovit „peste 2.000 de ţinte teroriste” ale grupării Hezbollah în Liban

Armata israeliană a declarat miercuri seara că a lovit "peste 2.000 de ţinte teroriste" ale grupării Hezbollah în Liban în ultimele trei zile, în...

Puzzle în Educație. „Masa sănătoasă” a elevilor e pasată de la Ministerul Educației, la autoritățile locale

Ligia Deca spune că e responsabilitatea primarilor, iar edilii arată cu degetul spre directorii de școli Ministerul Educaţiei a­locă peste un miliard de lei pentru...

Familia Iohannis a mai pierdut o ”căsuță”. Cum poate recupera statul cei 260.000 de euro de la familia prezidențială

Familia președintelui Klaus Iohannis pierde definitiv două imobile din Sibiu în beneficiul statului român și banii obținuți din închirierea lor care însumează 260.000 de...
Ultima oră
Pe aceeași temă