17.9 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialCum sunt ajutaţi tinerii să se angajeze

Cum sunt ajutaţi tinerii să se angajeze

În cadrul campaniei iniţiate de ANOFM, elevi şi studenţi cu vârste cuprinse între 15 şi 25 de ani au primit pliante şi broşuri din care au învăţat cum să îşi valorifice abilităţile şi calităţile, cum să se prezinte la un interviu etc. Tinerii ies în faţă şi spun că şi ei promovează educaţia non formală, absolvind tot felul de cursuri şi proiecte, la care au lucrat în echipă, fapt care ar trebui să conteze pentru angajatori.

Pe de altă parte, studenţii constănţeni s-au plâns de faptul că nu sunt angajaţi pentru că nu au experienţă profesională.

„Cred că cea mai mare deficienţă este că mediul privat nu comunică mai deloc cu mediul academic. Universităţile nu reuşesc să îşi planifice o cifră de şcolarizare pentru care să asigure nişte locuri de practică şi locuri de muncă după ce terminăm studiile”, ne-a spus Bogdan Budaşcu, preşedintele Ligii Studenţilor UMC. Cei mai mulţi dintre studenţi ar dori să muncească din timpul studenţiei.

„Am reuşit să introducem un articol în legea educaţiei care presupune ca universităţile să fie obligate să asigure un număr minim de 30% de locuri de practică pentru studenţii pe care îi şcolarizează”, a completat liderul de la UMC. Tinerii sunt de părere că aceste campanii de comunicare îi ajută, însă fac apel la angajatori ca aceştia să le ofere locuri de muncă imediat după absolvire, nu numai în perioada de practică.

„La facultate facem foarte multe lucruri, dar nu ştim cum o să le folosim. Măcar patru ore pe zi să lucrăm şi tot ar fi bine, prindem experienţă”, a spus un alt student.

Cele mai citite

Europa League: FCSB victorie spectaculoasă cu FC RFS 4-1

FCSB a învins echipa letonă RFS cu scorul de 4-1 (2-1), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în prima etapă din noul format...
Ultima oră
Pe aceeași temă