Din cauza bugetului redus, numărul teatrelor care au participat la Festivalul Naţional, cea mai redutabilă manifestare dedicată artei comediei, a fost redus drastic.
Criza a afectat agenda evenimentelor culturale de amploare naţională organizate la Galaţi. Cel mai important dintre acestea, Festivalul Naţional de Comedie, organizat la Galaţi din 1976, era una dintre manifestările cele mai importante ale dramaturgiei româneşti, amplu mediatizată de presa naţională. Ediţia din acest an s-a desfăşurat în anonimat. Primăria Galaţi a alocat 30.000 lei, iar Ministerul Culturii alte 30.000 şi astfel a ieşit un festival de 60.000 lei, cu două spectacole jucate de teatrul din Galaţi, trei spectacole ale studenţilor la actorie de la Universitatea Babeş Bolyai din Cluj şi câte un spectacol susţinut de teatrele din Iaşi şi Constanţa, Teatrul de Comedie Bucureşti, care nu putea lipsi tocmai la Festivalul Naţional de Comedie şi Teatrul Odeon. Dacă în urmă cu 3-4 ani erau invitate toate teatrele importante din Capitală şi din ţară şi se punea problema ca Festivalul de Comedie de la Galaţi să devină unul internaţional, acum nu au mai fost organizate nici măcar obişnuitele ateliere şi lansări de carte, la care pasionaţii aveau prilejul să se întâlnească cu regizorii şi actorii. O altă manifestare importantă, Salonul Naţional al Caricaturii de Presă, a fost în al doilea an de absenţă de pe agenda culturală naţională. Este singura manifestare de gen în Europa de Est, mai existând o expoziţie similară doar în Franţa. Primele ediţii au fost organizate în 1999-2000, la Brăila, de „România liberă” şi Asociaţia Culturală „Punct” din Galaţi, iar următoarele ediţii au fost organizate de asociaţie la Galaţi. Ediţia a 8-a nu a mai avut loc pentru că genul a cam dispărut. Dacă în anii trecuţi participau la expoziţie peste 40 de graficieni, acum doar 9 graficieni mai publică desene în presa naţională şi locală. Din festivalurile Galaţiului au mai mers cele organizate de Centrul Cultural „Dunărea de Jos” Galaţi, Festivalul Internaţional de Folclor, Festivalul Fanfarelor şi, în premieră anul acesta, un festival de film.
Rezistă Festivalul Naţional de Epigramă
Directoarea Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, Aurelia Bogatu Matei, a anunţat că la acest sfârşit de săptămână va avea loc cea de-a 13-a ediţie a Festivalului Naţional de Epigramă de la Galaţi, sub titlul „Umor la mila 80″. Organizat de Centrul Cultural şi de Clubul „Verva”, festivalul reuneşte zeci de epigramişti şi umorişti din ţară şi din Republica Moldova. La secţiunea Epigramă sunt 60 de participanţi, iar la secţiunea Carte de umor au fost înscrise 30 de volume.