Procurorul constantean Vasile Draghici a fost pus pe „linie moarta” la PNA pentru ca a instrumentat dosarul „Flota”. Soarta sa a fost decisa, practic, in ziua in care Traian Basescu a castigat alegerile, ajungand presedintele Romaniei.
Am fost un critic vehement al procurorului Draghici pana in momentul in care m-am convins ca dosarul „Flota” nu este chiar o… facatura. Acum constat, cu tristete, ca in Romania asa-zis democratica viata urmeaza graficul liftului, adica unii urca, altii coboara, dupa cum pica norocul fiecaruia la ruleta politica. Pentru procurorul Draghici, victoria in alegeri a lui Traian Basescu reprezinta, poate, cea mai neagra zi din existenta sa. El a fost primul care a platit destul de scump pentru amestecul in „treburile interne” ale flotei! Constat ca, la Constanta, personajele acuzate ca au praduit flota Romaniei au strans randurile, formand un nucleu puternic si influent. La vedere, coalitia poarta sigla unor fosti comandanti de nave, dar, in realitate, domnii respectivi nu sunt deloc pasnici.
Gruparea cu pricina nu-i cuprinde doar pe veteranii cu dosare penale „grele”, numele unora dintre ei devenind celebre dupa ce faptele lor au fost mediatizate, ani si ani de zile, in presa. Convinsi ca a venit din nou vremea comandantilor de nave, adevarul este ca nu avem convingerea ca toti au fost ceea ce sustin ei astazi, diversi asa zisi… armatori, cu bube in cap, isi fac loc cu coatele in gruparea amintita. S-au lepadat de politica, spun ei, si pun umarul la intarirea relatiilor de breasla! Aiurea.
Cei in cauza au un singur numitor comun – implicarea, intr-o forma sau alta, mai mult sau mai putin, pentru ca „meritele” difera de la un personaj la altul, in praduirea flotei. Dupa ce si-au lins ranile, indivizii au trecut la atac si, intr-un timp foarte scurt, bucurandu-se din plin de protectia ingerului lor pazitor, care are si el destule pacate in materie de flota, au acaparat diverse sectoare sau domenii de activitate. Mai mult decat atat, „lupii de mare”, dupa ce au scapat din ghearele Justitiei, e drept, putin sifonati, isi arata coltii, semn ca sunt pusi pe platit polite!
Noi am mai semnalat faptul ca, la Constanta, la presiunea exercitata de diversi „lupi de mare”, unii dintre cei care au instrumentat dosarele flotei sunt chemati frecvent la Bucuresti, in special, la MAI, pentru a da cu „subsemnatul” in aceasta poveste.
Gruparea „lupilor de mare” merge la intimidare si este decisa sa duca un lung razboi cu cei care i-au anchetat. Ei au preluat exemplul dat de presedintele Traian Basescu, si dumnealui un fost „lup de mare”, care a gasit de cuviinta sa-si inceapa mandatul cu… plata unor polite.