5.1 C
București
sâmbătă, 14 decembrie 2024
AcasăSpecialCât de atractivi sunt munţii Măcinului?

Cât de atractivi sunt munţii Măcinului?

Parcul Naţional Munţii Măcinului cuprinde peste 2.000 de specii de plante şi animale, 27 dintre ele neregăsindu-se în alte zone din ţară sau din lume.

 

Studiul de evaluare a capacităţii de suport a sistemelor ecologice din Munţii Măcinului i-a ajutat pe primarii unor comune din judeţul Tulcea să câştige venituri mai mari la bugetele unităţilor administrativ-teritoriale, acesta fiind realizat în cadrul unui proiect finanţat de UE. În momentul de faţă, având în vedere infrastructura din zona Parcului Naţional Munţii Măcinului (PNMM), numărul optim al turiştilor care pot vizita această arie este de 60.000, numărul turiştilor care au vizitat anul acesta PNMM fiind de 30.000.

„Studiul privind evaluarea capacităţii de suport a sistemelor ecologice din Munţii Măcinului a vizat mai multe activităţi economice astfel încât acestea să se desfăşoare în continuare pe teritoriul celor 18 unităţi administrativ-teritoriale din Parc. Unele dintre cele 18 administraţii locale au descoperit că există alternative la exploatarea carierelor de piatră sau la parcurile eoliene. În unele cazuri s-a dovedit că redevenţele promise de investitori au fost doar nişte promisiuni, constatând după încheierea contractului că nivelul lor este cu până la 40% mai mic decât cel scontat. De exemplu, Primăria comunei Niculiţel a reuşit să ajungă la o înţelegere cu cei care exploatează o carieră de piatră, după ce ambele părţi au concluzionat că redevenţa pe tona de piatră trebuie să fie mult mai mare decât cea estimată iniţial”, a declarat ieri, pentru AGERPRES, directorul Administraţiei PNMM, Viorel Roşca. Text Box:

Peste 2.000 de specii

Parcul Naţional Munţii Măcinului cuprinde peste 2.000 de specii de plante şi animale, 27 dintre ele neregăsindu-se în alte zone din ţară sau din lume.

Munţii Măcinului reprezintă cea mai veche formaţiune muntoasă din ţară, parcul incluzând una dintre cele mai vechi şi cunoscute arii protejate din România, Rezervaţia ştiinţifică Valea Fagilor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă