19.3 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialAlimentarea cu apa a comunelor se face cu bani din Germania

Alimentarea cu apa a comunelor se face cu bani din Germania

Vicepresedintele Consiliului Judetean Timis, Marius Popovici, a anuntat ca societatea germana „Gesellschaft fur Technische Zusammenarbeit” (GTZ) va oferi un fond nerambursabil de 150.000 de euro pentru continuarea lucrarilor de alimentare cu apa in mediul rural.
Potrivit sefului CJ, etapa a doua a acestui proiect va demara in ianuarie, lucrarile fiind executate, in continuare, de societatea de alimentare cu apa si canalizare „APCAN”, in care sunt inscrise 64 din cele peste 80 de unitati administrativ-teritoriale din judet.
„Banii vor fi utilizati pentru achizitionarea unor materiale necesare lucrarilor de canalizare, mai ales utilaje de forare, laborator mobil de analize fizico-chimice pentru apa potabila, pompe si conducte, necesare lucrarilor de reabilitare a retelelor de apa in localitatile partenere „APCAN””, a precizat Popovici.
„GTZ” este partener al „APCAN” in acest proiect si a finantat astfel de lucrari de infrastructura rurala si anii trecuti. Presedintele CJ a mai afirmat ca pentru proiecte similare se vor obtine alte finantari, de pana la 300.000 de euro, prin intermediul vicepresedintelui Bundestagului, Susanne Kastner, care a demarat deja demersurile necesare la Ministerul Federal al Cooperarii Internationale.
Consiliul Judetean incearca, din 1990 incoace, sa gaseasca o rezolvare a acestei probleme, insa din cauza lipsei resurselor financiare nu s-a reusit, deocamdata, decat intr-o masura insuficienta, introducerea retelelor de apa potabila curenta in sate si comune. Una dintre solutii a fost infiintarea societatii „APCAN”, cu implicarea CJ si a mai multor primarii comunale si orasenesti din judet.
Este primul pas concret facut in ultimii ani in directia sprijinirii concrete a comunitatilor rurale, urmand sa fie promovate proiecte de alimentare cu apa si canalizare in mediul rural. De asemenea, se va acorda sprijin si in efectuarea de analize chimice sau fizice, dotarea cu pompe, robineti, tevi si alte materiale necesare constructiei sau extinderii retelelor de alimentare cu apa.

Cele mai citite

Bursele europene au închis pe creștere, impulsionate de sectorul bunurilor de uz casnic și de câștigurile din Asia-Pacific

Bursele europene au încheiat sesiunea de tranzacționare în creștere, susținute de acțiunile producătorilor de bunuri de uz casnic și de câștigurile înregistrate pe piețele...
00:02:15

VIDEO Trump despre întâlnirea cu Zelenski: ”Este lupta mea să salvez umanitatea”

Donald Trump a declarat că se va întâlni cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski vineri, la New York. „Cred că voi putea ajunge la un...

60 de „supraviețuitoare” îl acuză pe fostul șef al Harrods, Al-Fayed, de abuz sexual: avocați.

Aproximativ 60 de femei au ieșit acum în față pentru a susține că au fost abuzate sexual de fostul proprietar al magazinului Harrods, Mohamed...
Ultima oră
Pe aceeași temă