4.5 C
București
vineri, 13 decembrie 2024
AcasăSpecialPoliţist de frontieră, condamnat pentru contrabandă cu ţigări

Poliţist de frontieră, condamnat pentru contrabandă cu ţigări

Un poliţist de frontieră din judeţul Vaslui a fost condamnat la un an de închisoare cu executare pentru contrabandă cu ţigări, după ce în noiembrie anul trecut a fost prins de colegi cu 1.000 pachete de ţigări de provenienţă din Republica Moldova, sentinţa nefiind însă definitivă, scrie Mediafax.

 

Angajat ca agent în cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Vaslui, Corneliu Albişteanu a fost condamnat de magistraţii Judecătoriei Huşi la un an de închisoare cu executare pentru contrabandă, sentinţă dată şi pentru un bărbat din Stănileşti, judeţul Vaslui, judecat în acelaşi dosar.

În plus, potrivit sentinţei instanţei din Huşi, cei doi au fost obligaţi şi la plata unei sancţiuni administrative de 1.000 de lei fiecare.

„Agentul Corneliu Albişteanu este încă angajat al IJPF Vaslui, el fiind suspendat din activitate din 13 noiembrie 2010, odată cu arestarea preventivă. Aşteptăm hotărârea instanţei de judecată în baza căreia vom putea lua măsurile de rigoare prevăzute de lege”, a declarat, luni,  Valeriu Bodoga, inspector-şef al IJPF Vaslui.

Poliţistul de frontieră Corneliu Albişteanu a fost prins în flagrant de două echipaje ale IJPF Vaslui în timp ce transporta cu maşina personală 1.000 pachete cu ţigări de contrabandă. De fapt, agentul Albişteanu a abandonat întreaga cantitate de ţigări pe un câmp din apropiere de localitatea Fundu Văii, după ce a fost urmărit de colegii săi în urma refuzului de a opri la semnalele acestora în trafic. Ulterior, în urma extinderii cercetărilor, organele de anchetă au stabilit că poliţistul de frontieră luase ţigările de la Costel Pândaru, din localitatea Stănileşti, în schimbul unei datorii de 3.500 de lei, marfa urmând a fi plasată pe piaţa neagră din Huşi.

Aretaţi preventiv pe 13 noiembrie 2010, Corneliu Albişteanu şi Costel Pândaru au fost trimişi în judecată în decembrie anul trecut şi apoi, la mai puţin de două luni, au şi fost condamnaţi de magistraţii Judecătoriei Huşi. Asta după ce ambii inculpaţi şi-au recunoscut fapta, beneficiind de o reducere cu o treime a pedepsei, în baza Legii 202/2010 privind unele măsuri pentru accelerarea soluţionării proceselor.

Sentinţa Judecătoriei Huşi nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs în termen de zece zile de la pronunţare.

Cele mai citite

Guvernul și Fondul European de Investiții , un nou fond de 100 de milioane de euro pentru investiții în tehnologie

Guvernul României, în parteneriat cu Fondul European de Investiții (FEI), a anunțat alocarea a 100 de milioane de euro pentru susținerea fondurilor de investiții...

Comisia Europeană menține politicile stricte privind emisiile auto, în ciuda presiunilor

Comisia Europeană nu are în vedere modificarea politicilor actuale pentru reducerea emisiilor de carbon ale autoturismelor, a declarat comisarul pentru climă, Wopke Hoekstra, într-o...

Creștere spectaculoasă a salariilor românilor, de 22 de ori în ultimii 25 de ani

Salariul mediu net în România a atins în octombrie 2024 un nou record, ajungând la aproape 5.300 de lei pe lună, ceea ce reprezintă...
Ultima oră
Pe aceeași temă