19.3 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialCAB: Frații Becali nu își pot contesta pedepsele

CAB: Frații Becali nu își pot contesta pedepsele

Frații Ioan și Victor Becali nu pot contesta pedepsele primite în dosarul Transferurilor, au decis, vineri, magistrații Curții de Apel București, relatează B1 TV.

Astfel, Ioan și Victor Becali rămân cu actualele pedepse. Victor Becali are de ispășit 4 ani și 8 luni, în timp ce Ioan Becali a fost condamnat la 6 ani și patru luni de închisoare. Cei doi își ispășesc pedepsele în Penitenciarul Slobozia.

Alţi doi inculpaţi au depus contestaţii în anulare la Curtea de Apel, fiind vorba despre Mihai Stoica şi Cristi Borcea. În cazul primului dintre ei, instanţa a decis să admită contestaţia, în sensul că ea poate fi judecată de un judecător de la CAB, primul termen fiind în 16 mai. În cazul lui Borcea, instanţa CAB a amânat discutarea admisibilităţii cererii până în 25 aprilie, pentru că în momentul în care trebuia analizată nu era redactată motivarea condamnărilor din dosarul "Transferurilor".

Împotriva hotărârilor penale definitive se poate face contestaţie în anulare în următoarele cazuri: când judecata în apel a avut loc fără citarea legală a unei părţi sau când, deşi legal citată, a fost în imposibilitate de a se prezenta şi de a înştiinţa instanţa despre această imposibilitate; când inculpatul a fost condamnat, deşi existau probe cu privire la o cauză de încetare a procesului penal; când hotărârea a fost pronunţată de alt complet decât cel care a luat parte la dezbaterea pe fond a procesului; când instanţa nu a fost compusă potrivit legii ori a existat un caz de incompatibilitate; când judecata a avut loc fără participarea procurorului sau a inculpatului, când aceasta era obligatorie, potrivit legii; când judecata a avut loc în lipsa avocatului, când asistenţa juridică a inculpatului era obligatorie, potrivit legii; când şedinţa de judecată nu a fost publică, în afară de cazurile când legea prevede altfel; când instanţa nu a procedat la audierea inculpatului prezent, dacă audierea era legal posibilă; când împotriva unei persoane s-au pronunţat două hotărâri definitive pentru aceeaşi faptă.

Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat definitiv la închisoare cu executare pe toţi cei opt oameni din fotbal judecaţi în dosarul transferurilor.

Astfel, fostul acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, a primit trei ani şi opt luni, managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica – trei ani şi şase luni, fostul acţionar al FC Dinamo, Cristian Borcea, şi fostul impresar Ioan Becali – câte şase ani şi patru luni, impresarul Victor Becali – patru ani şi opt luni, fostul preşedintele al clubului Gloria Bistriţa, Jean Pădureanu – trei ani şi patru luni, fostul fotbalist Gheorghe Popescu, candidat la şefia Federaţiei Române de Fotbal – trei ani, o lună şi zece zile, iar fostul acţionar al FC Dinamo şi U Craiova, Gigi Neţoiu – trei ani şi patru luni de închisoare cu executare.

Cele mai citite

Probleme de lot pentru Rapid înaintea meciului cu Oțelul

Marius Șumudică a evidențiat dificultățile cu care se confruntă echipa Rapid. Într-o conferință de presă premergătoare meciului din Liga 1, programat pentru sâmbătă, 28 septembrie,...

România, tot mai dependentă de importuri: Peste 25% din legume și 40% din fructe aduse din străinătate

Peste un sfert din legumele consumate în România și 40% din fructe provin din import, conform unei analize realizate de Ziarul Financiar, pe baza...

Schimbări radicale la FCSB după victoria cu RFS! 7 jucători, out din primul 11 pentru meciul cu Sepsi

Patronul Gigi Becali pregătește o restructurare semnificativă a echipei FCSB pentru duelul cu Sepsi. După o victorie impresionantă cu RFS în Europa League, în care...
Ultima oră
Pe aceeași temă