Zborul MH370. O piesă metalică ce ar putea proveni din epava avionului dispărut, găsită de un adolescent aflat în vacanţă în Mozambic

de Diana Biţă , 12 martie 2016 - stire actualizata la ora 14:28, 12 martie 2016
Zborul MH370. O piesă metalică ce ar putea proveni din epava avionului dispărut, găsită de un adolescent aflat în vacanţă în Mozambic

O piesă lungă de metal care avea nituri pe margini şi care avea ştanţat numărul 676B, despre care se crede ca ar putea proveni din avionul prăbuşit în martie 2014 în timp ce efectua cursa MH370 pe ruta  Kuala Lumpur la Beijing, a fost găsită de un adolescent ce se afla în vacanţă în Malaezia, informează Agerpres.

Tânărul în vârstă de 18 de ani Liam Lotter a găsit piesa în luna decembrie 2015, când se plimba pe o plajă din sudul Mozambicului, în apropiere de oraşul staţiune Xai Xai. 

Citeşte şi: Anchetă în cazul zborului MH370. Noi semnale acustice au fost detectate în Oceanul Indian

Liam a crezut că a aparţinut unui avion şi a dus-o acasă la el, în Africa de Sud. Familia sa, care a tratat-o ca pe o "bucată de gunoi" considerând că este, probabil, o rămăşiţă dintr-o barcă, a luat legătura cu autorităţile abia atunci când o rămăşiţă suspectată că ar fi aparţinut avionului de pasageri dispărut a fost găsită în Mozambic la începutul acestei luni. 

 "Ne organizăm pentru colectarea părţii respective care va fi apoi trimisă în Australia, deoarece aceasta a fost desemnată de Malaezia să identifice părţile găsite", a declarat Kabelo Ledwaba, purtătorul de cuvânt al Autorităţii Aeronautice Civile din Africa de Sud. 

Citeşte şi: O peliculă de carburant a fost detectată în zona de căutare a zborului MH370

 Zborul MH370 a dispărut la 8 martie 2014 pe ruta de la Kuala Lumpur la Beijing, cu 239 de persoane la bord, majoritatea pasagerilor fiind de naţionalitate chineză. Căutările comune din sudul Oceanului Indian, acolo unde se presupune că s-a întrerupt zborul avionului, nu au dus încă la găsirea epavei. 

 În iulie anul trecut, o parte a unei aripi de avion, lungă de doi metri, a fost găsită pe Insula Reunion, care se află în aceeaşi zonă a Oceanului Indian ca şi Mozambicul. Două luni mai târziu, investigatorii francezi au confirmat că aceasta aparţine avionului dispărut al companiei Malaysia Airlines, aminteşte agenţia Xinhua

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design