13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialXi Jinping și-a scris numele în Constituție și a devenit cel mai...

Xi Jinping și-a scris numele în Constituție și a devenit cel mai puternic lider al Chinei după moartea lui Mao

Partidul Comunist Chinez a votat, în unanimitate, să înscrie numele și ideologia lui Xi Jinping în Constituție, ridicându-l astfel pe actualul șef de stat la nivelul lui Mao Zedong, anunță, marți, BBC News.

Votul unanim de a include „gândirea lui Xi Jinping” în Constituție a avut loc marți dimineață, la finalul congresului Partidului Comunist.

Xi și-a sporit constant puterea începând cu anul 2012, când a fost ales pentru prima dată președinte al Republicii Populare Chineze.

După introducerea ideologiei personale a lui Xi în Constituție, orice contestare a acesteia înseamnă automat o amenințare la adresa Partidului Comunist.

Peste 2000 de delegați au venit marți în Marea Sală a Poporului din Beijing pentru a vota introducerea în „Constituția Partidului Comunist din China” a „Gândirii Xi Jinping asupra socialismului cu caracteristici chinezești pentru noua eră”.

La sfârșitul votului, delegații au fost întrebați dacă au obiecții, iar mulțimea a răspuns în cor ”Nu”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Marcel Ciolacu îi ia apărarea Gabrielei Firea: “N-a avut nicio treabă cu azilele groazei”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că Gabriela Firea nu a avut nicio implicare în gestionarea azilelor groazei, iar problemele existente erau deja cunoscute,...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...
Ultima oră
Pe aceeași temă