10.2 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialWashington Post: Procurorul general al Statelor Unite, Jeff Sessions, a vorbit despre...

Washington Post: Procurorul general al Statelor Unite, Jeff Sessions, a vorbit despre campania lui Donald Trump cu ambasadorul Rusiei

Procurorul general al Statelor Unite, Jeff Sessions, a discutat despre probleme legate de campania electorală a lui Donald Trump cu ambasadorul rus la Washington, Serghei Kisliak, potrivit unor surse citate de site-ul cotidianului The Washington Post.

Sunt citaţi actuali şi foşti oficiali ai administraţiei prezidenţiale, care au văzut interceptări din partea serviciilor de informaţii americane privind discuţii ale ambasadorului Serghei Kisliak cu superiorii săi de la Moscova.
Potrivit acestor surse, în timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din 2016, Kisliak ar fi avut două întrevederi cu Jeff Sessions, pe atunci consilier de politică externă al candidatului republican Donald Trump.
Un oficial american a precizat că Sessions a furnizat "declaraţii înşelătoare, care sunt contrazise de alte dovezi". Un alt oficial a spus, tot sub protecţia anonimatului, că raportul serviciilor de informaţii indica faptul că Sessions şi Kisliak "au avut discuţii substanţiale", pe subiecte precum poziţia lui Donald Trump în privinţa Rusiei şi perspective pentru colaborarea SUA-Rusia într-o administraţie Trump.
Iniţial, Jeff Sessions nu a recunoscut că s-a întâlnit cu ambasadorului Rusiei la Washington. Ulterior, Sessions a admis acest fapt, dar a subliniat că nu a discutat niciodată despre campania electorală cu oficiali ruşi, fiind prezent la întrevederea cu Kisliak doar în calitatea sa de senator american.
Joi, preşedintele american Donald Trump a declarat că nu l-ar fi desemnat pe Jeff Sessions pentru funcţia de procuror general dacă ştia că acesta se va recuza din anchetele privind ingerinţele Rusiei în campania electorală şi presupusele contacte între apropiaţi ai preşedintelui Donald Trump şi oficiali ruşi.

 

 

 

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

„El Clasico”, decis în prelungiri! Golul lui Jude Bellingham o duce pe Real Madrid aproape de un nou titlu

Real Madrid este foarte de a-și adjudeca al 36-lea titlu din istorie după ce s-a impus cu scorul de 3-2 în marele derby contra...

FOTO. Anca Dumitra, Gianina din “Las Fierbinți”, a făcut marele anunț! Ce se întâmplă cu actrița

Anca Dumitra, cunoscută pentru rolul său ca „Gianina” în popularul serial de la Pro TV "Las Fierbinți", a făcut marele anunț: este însărcinată cu...

Jaqueline Cristian, la un meci de calificarea pe tabloul principal de la Madrid

Jaqueline Cristian a învins-o în două seturi pe americanca McCartney Kessler, scor 7-6, 6-4, în prima rundă a calificărilor pentru tabloul principal de simplu...
Ultima oră
Pe aceeași temă