7.6 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialWashington Post: Donald Trump ar plănui să retragă Statele Unite din acordul...

Washington Post: Donald Trump ar plănui să retragă Statele Unite din acordul comercial cu Coreea de Sud

Președintele american Donald Trump ar intenționa să retragă Statele Unite din acordul comercial cu Coreea de Sud, care a intrat în vigoare în 2012, potrivit cotidianului The Washington Post, citat de EFE, informează Agerpres.

Mai mulți funcționari au declarat, sub rezerva anonimatului, că liderul de la Washington le-ar fi cerut deja consilierilor săi să pregătească retragerea. Astfel, procedura oficială ar putea debuta chiar săptămâna viitoare.

Un purtător de cuvânt al Casei Albe a declarat, pentru Washington Post, că există o dezbatere în curs pe tema acordului comercial cu Coreea de Sud, dar niciun anunț oficial pe acest subiect deocamdată.

Unii membri ai echipei guvernamentale a lui Donald Trump, printre care ministrul Apărării, James Mattis, și principalul consilier economic al Casei Albe, Gary Cohn, îi cer președintelui să respecte acordul cu Seulul, mai ales că SUA și Coreea de Sud colaborează în prezent pentru a încerca să frâneze amenințarea nucleară în creștere pe care o reprezintă Coreea de Nord, mai scrie Washington Post.

În campania electorală de anul trecut, Trump a criticat în repetate rânduri acest acord bilateral și și-a exprimat preocuparea față de deficitul comercial al țării sale în relație cu Coreea de Sud, care s-a ridicat la aproape 28 de miliarde de dolari în 2016.

Cele mai citite

Coliban, tun la final de mandat. Primăria Brașov, disperată să dea peste un mil. euro pe un imobil în litigiu

Primarul municipiului Brașov, Allen Coliban (USR), se grăbește să încheie o afacere imobiliară profitabilă pentru controversata femeie de afaceri Carmen Palade, ale căror firme...

Arnold Schwarzenegger, în vârstă de 76 de ani, se recuperează după operație. Actorul a primit un stimulator cardiac

Arnold Schwarzenegger, în vârstă de 76 de ani, a fost operat. El a primit un stimulator cardiac, după ce a suferit anterior trei operații...

De ce să măsori ingredientele cu un cântar de bucătărie? 3 motive

Utilizarea unui cântar de bucătărie poate părea un pas inutil pentru cei care sunt obișnuiți să măsoare ingredientele „după ochi”. Însă, când începi să...
Ultima oră
Pe aceeași temă