Vladimir Putin ar putea avea o avere de 200 miliarde de dolari, mai mare decât a lui Bill Gates

de Adrian Bărbulescu , 05 martie 2017 - stire actualizata la ora 14:08, 05 martie 2017
Vladimir Putin ar putea avea o avere de 200 miliarde de dolari, mai mare decât a lui Bill Gates

Președintele rus Vladimir Putin ar putea avea o avere de până la 200 miliarde de dolari, potrivit estimărilor unor analişti, cu mult peste cea de 86,5 miliarde de dolari a lui Bill Gates, lider în topul Forbes al miliardarilor, relatează MarketWatch.

International Business Times a declanşat ultima serie de speculaţii, readucând în atenţie diferitele estimări despre averea lui Putin. Una dintre surse a spus că este de numai 40 miliarde de dolari, iar o alta o evaluează la aproape 70 miliarde de dolari.

Un fost manager de fonduri din Rusia, Bill Browder, crede că averea lui Putin se ridică la 200 miliarde de dolari. ”După 14 ani la putere în Rusia şi cu banii câştigaţi de ţară şi cei care nu au fost cheltuiţi pentru şcoli, drumuri şi spitale şi altele, toţi banii se află în proprietăţi, conturi bancare în Elveţia, acţiuni şi fonduri de hedging, administraţi de Putin şi apropiaţii săi”, a spus Browder la CNN.

John Oliver a alimentat speculaţiile la emisiunea ”Last Week Tonight” de la HBO, la care principalul subiect al discuţiilor a fost Vladimir Putin. Oliver a menţionat estimări conform cărora averea lui Putin ar fi de 85 miliarde de dolari, care l-ar plasa pe Putin alături de Gates în topul milirdarilor.

O listă de extravaganţe enumerată de Oliver nu este posibilă cu salariul lui Putin de 100.000 de dolari. De exemplu, informaţii anterioare au sugerat că Putin ar deţine 58 de avioane şi elicoptere şi 20 de palate şi reşedinţe rurale, inclusiv o proprietate de un miliard de dolari la Marea Neagră.

Comentarii

 • don kuku

  22 martie 2017 12:42

  putin a devenit incomod pentru ca nu spune "da sa traiti" precum zicea betivul de ieltsan.putin urmareste interesele rusiei si nu percuteaza la comanda perciunatilor. de acea a devenit putin persoana non grata.

  raspunde comentariului
 • eugen raduca

  05 martie 2017 21:54

  ******* si aliatii lor incearca din rasputeri sa speculeze rusofobia si sa distraga atentia opiniei publice de la faptul ca ji danii si aliatii lor americani tradatori vinduti israelului sint in spatele 9 11 si a terorismului international ....la Auschwitz nemtii aveau uzina de inbogatit uraniu pentru a face bomba atomica .motivul pentru care era lagarul construit era sa protejeze instalatia de imbogatire a uraniului de bombardamentele aliate...istoria a fost falsificata dupa nevoile invingatorilor ......ji da nii si-au asasinat proprii cetateni sa faca pe viuctimele antisemintismului goggle .....terrorism how Israel was won.....ladevarul va iesi la iveala ...victimele antisemintismului sint calaii propriilor coreligionari.....

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design