25 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Trupe rusești au simulat o invazie, la 200 de kilometri de...

VIDEO. Trupe rusești au simulat o invazie, la 200 de kilometri de România. Reacția Chișinăului

Trupe rusești au simulat o invazie la 200 de kilometri de România, în regiunea transnistreană. Exercițiul militar, calificat de autoritățile de la Chișinău drept o provocare, s-a intitulat „Lichidarea inamicilor de pe malul drept al râului”, informează Știrile TVR.

În ultimele zile, reprezentanții Comisiei Unificate de Control de la Chişinău au observat, în apropiere de satul Ternovca, concentrare de tehnică şi echipament militar special. Acestea au fost folosite la exerciții militare cu blindate, desfăşurate de Grup ulOperativ de Trupe Ruse pe râul Nistru.

Reprezentanţii Comisiei Unificate de control au emis o declaraţie prin care și-au manifestat îngrijorarea că partea rusă şi cea transnistreană încalcă mecanismul existent de desfăşurare a misiunii de pacificare. Iar exerciţiile neautorizate vin să forţeze râul Nistru şi să genereze noi tensiuni în zona de Securitate.

Exerciţiile militare neautorizate din stânga Nistrului au fost calificate de către reprezentanţii Chişinăului drept sfidătoare şi provocatoare.

Cele mai citite

VIDEO. Un tânăr a murit, subit, în timp ce se tatua. “Au fost 6-7 medici, au încercat să îl resusciteze”

Participanții la festivalul de tatuaje din Timișoara au trăit o tragedie uluitoare când un tânăr de 23 de ani a murit în timp ce...

Rusia – Ucraina, ziua 759: Piloți de vânăyoare ucraineni, antrenați în Franța

Viitori piloţi de vânătoare ucraineni care ar putea zbura cu avioane americane F-16 sunt antrenaţi în sudul Franţei de către forţele aeriene, a anunţat...

VIDEO. Mărturii terifiante ale tatălui lui Sebi, băiatul ucis în accidentul de la 2 Mai de către Vlad Pascu: “Ne datorați 500 de lei”

Tatăl lui Sebi Olariu, tânărul care a fost ucis de Vlad Pascu în terifiantul accident de la 2 Mai, a fost prezent în podcastul...
Ultima oră
Pe aceeași temă