VIDEO. O ploaie de meteoriţi a făcut RAVAGII în Rusia. Peste 1.000 de răniţi

de Rl online , 15 februarie 2013

UPDATE: Locuitorii din regiunea Ural s-au speriat de ploaia de meteroriţi de vineri dimineaţă, soldată cu explozii violente şi rănirea mai multor persoane, relatează AFP, potrivit Mediafax.

Ei au crezut că este vorba de sfârşitul lumii sau de prăbuşirea unui avion.

_ _ _ _

UPDATE: Liderul ultranaţionalist rus Vladimir Jirinovski afirmă că ploaia de meteoriţi din regiunea Ural a fost de fapt "un test militar american", informează pagina online a agenţiei RIA Novosti, potrivit Mediafax.

Citeşte şi Vladimir Jirinovski: Presupusa ploaie de meteoriţi din Rusia a fost un "test militar american"

_ _ _ _

UPDATE: Aproximativ 1.000 de persoane au fost rănite în urma ploii de meteoriţi din Ural, a anunţat, vineri, guvernatorul regiunii Celeabinsk, Mihail Iurevici, relatează AFP, potrivit Mediafax.

"Numărul celor răniţi este în jur de 950", a declarat guvernatorul.

_ _ _ _

UPDATE: Peste 500 de persoane au fost rănite, dintre care trei grav, de ploaia de meteoriţi din regiunea rusă Urali, a anunţat vineri filiala locală a Ministerului de Interne, citată de agenţia Interfax, relatează AFP, citată de Mediafax.

"Informaţiile noastre indică în acest moment peste 250 de răniţi, dintre care trei garv", a declarat un purtător de cuvânt al ministerului, adăugând că s-au înregistrat pagube în şase oraşe din regiune.

_ _ _ _

O ploaie de meteoriţi a provocat vineri explozii violente în stratul inferior al atmosferei deasupra regiunii Urali şi unor regiuni din centrul Rusiei, explozii al căror suflu a spart ferestrele unor imobile, scriu agenţiile ruse citând autorităţi şi martori, potrivit Mediafax.

"A fost o ploaie de meteoriţi, dar fără ca fragmente să ajungă pe sol. Un meteorit a explodat deasupra regiunii Celiabinsk. Suflul exploziei a spart ferestre în mai multe localităţi", a anunţat un purtător de cuvânt al filialei locale a Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă pentru Intefax.

Din surse neconfirmate, meteoritul de deasupra regiunii Celiabinsk a fost interceptat şi distrus de un avion de apărare de la baza militară Urzhumka. Pilotul a lansat o rachetă spre meteorit când acesta se afla la o altitudine de 20 de kilometri pentru a preveni un eventual impact al meteoritului cu Pământul, relatează Russia Today.

Ministerul de Interne, citat de aceeaşi agenţie, a anunţat că unele persoane au fost rănite de cioburi de geam, într-o şcoală din Celiabinsk.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design