15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Mii de oameni demonstrează la Barcelona pentru a comemora atacul terorist...

VIDEO. Mii de oameni demonstrează la Barcelona pentru a comemora atacul terorist din 17 august

Mii de cetățeni ai Spaniei demonstrează în centrul orașului Barcelona, sâmbătă, în memoria victimelor atacului terorist din 17 august, soldat cu 14 morți și peste 130 de răniți.

Demonstranții aduc un omagiu victimelor și vor să arate că nu le e teamă de teroriști.

În primele rânduri ale demonstranților se află polițiști și pompieri.

O premieră în istoria Spaniei este că suveranul, regele Felipe al VI-lea, a participat la un asemenea marș. Alături de el, la Barcelona s-a aflat premierul Mariano Rajoy.

Demonstranții urmează să ajungă și pe bulevardul La Rambla, pe unde a circulat camioneta ucigașă.

'Să umplem străzile cu pace și cu libertate', a chemat primarul Barcelonei, Ada Colau, după cele două atentate, comise pe 17 și 18 august în capitala catalană, respectiv la Cambrils, și revendicate de Statul Islamic.

Sub bannerul pe care stătea scris 'No tinc por' ('Nu îmi este teamă', în catalană), primul rând al manifestației era rezervat, conform dorinței primăriei, 'reprezentanților colectivităților care, din primul minut, s-au ocupat de victime': polițiști, pompieri în uniforme, medici în halate albe, șoferi de taxi, comercianți și locuitori din zona Las Ramblas.


Poliția catalană a confirmat, luni, că marocanul Younes Abouyaaqoub, presupusul autor al masacrului de la Barcelona, a fost împușcat mortal în Subirats, la vest de Barcelona.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

De ce reconstrucția incluzivă a Romilor din Ucraina postbelică va fi o palmă pentru Putin

Acesta s-ar putea să nu pară momentul potrivit pentru a vorbi despre Romii din Ucraina. Conducerea țării se luptă să mențină sprijinul aliaților cheie....
Ultima oră
Pe aceeași temă