Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

VIDEO. Metoda INEDITĂ prin care Obama pledează pentru protejarea mediului

Lupta împotriva modificărilor climatice necesită un efort global, au avertizat președintele american Barack Obama și naturalistul britanic David Attenborough.

Share

Andra Dolana 0 comentarii

Actualizat: 29.06.2015 - 09:49

Lupta împotriva  modificărilor climatice necesită un efort global, au avertizat președintele american Barack Obama și naturalistul britanic David Attenborough, potrivit Mediafax

Barack Obama, un admirator al documentarelor de televiziune despre mediu ale lui Attenborough, i-a luat un interviu naturalistului britanic pe 8 mai. Interviu a fost difuzat duminică de BBC şi alte posturi internaţionale, scrie Reuters. 

Modificările climatice sunt una dintre priorităţile lui Obama în perioada care i-a mai rămas până la sfârşitul mandatului, însă el se confruntă cu o rezistenţă din partea republicanilor, în Congres, în privinţa abordării acestei probleme.

Obama a evocat acordul dintre Statele Unite şi China, încheiat anul trecut, cu privire la stabilirea unor noi limite ale emisiilor de carbon începând din 2025. Cele două ţări sunt principalii doi poluatori la nivel mondial cu carbon.

"Nu avansăm pe atât de rapid pe cât avem nevoie, iar din ceea ce ştiu eu privindu-vă programele şi din toată munca excelentă pe care aţi făcut-o, este că ecosistemele sunt toate interconectate. Dacă doar o ţară va face ceea ce trebuie, iar celelalte nu, atunci nu vom soluţiona problema. Vom avea o soluţie globală la această (problemă", i-a spus el naturalistului.

Citește și: Papa Francisc, despre încălzirea globală: Omul distruge ecosistemul

Attenborough a fost de acord că "soluţiile sunt globale".

Obama l-a întrebat pe naturalist dacă el crede că este posibil "să ne descurcăm cu aceste probleme".

După ce Attenborough a subliniat asupra valorii găsirii unor modalităţi de a genera şi stoca energie din surse regenerabile, Obama i-a spus "cred că aveţi dreptate în această privinţă. Trebuie să existe o componentă economică legată de acest aspect".

Attenborough, în vârstă de 89 de ani, fratele fostului actor şi regizor Richard Attenborough, realizează documentare de televiziune de 60 de ani. BBC îl consideră "părintele televiziunii de istorie naturală".

Acest interviu este ultima dintr-o serie de apariţii media mai puţin obişnuite ale lui Obama, dispus să recurgă la aproape orice cale către cât mai mulţi ochi şi cât mai multe urechi pentru a-şi transmite mesajul.

Citește și: Încălzirea globală anulează cercetările medicale din ultimele decenii

Interviul este difuzat în contextul în care administraţia sa este pe cale să finalizeze un set de reglementări în vederea reducerii emisiilor de carbon provenind de la centralele electrice. Obama i-a îndemnat pe liderii lumii să ajungă la un acord asupra unor noi ţinte la summitul care urmează să aibă loc anul acesta la Paris.

Copiii sunt "mult mai conştienţi de mediu" decât adulţii, i-a spus Obama lui Attenborough, dând exemplul fiicelor sale Malia, în vârstă de 16 ani, şi Sasha, în vârstă de 13 ani.

"De exemplu, ele nu contestă (ceea ce spune) ştiinţa în privinţa modificărilor climatice", a spus Obama.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...