7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO + VIDEO. Justin Trudeau, primul premier canadian care a participat la...

FOTO + VIDEO. Justin Trudeau, primul premier canadian care a participat la marșul Gay Pride

Premierul canadian Justin Trudeau a participat, duminică, la marșul comunității LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali), organizat la Toronto, informează AFP, citat de Agerpres.

Este prima dată când un șef de guvern canadian este prezent la acest eveniment. Fluturând un steag în culorile curcubeului, pe care se putea vedea frunza de arţar, simbolul Canadei, Justin Trudeau a fost întâmpinat cu aplauze furtunoase de mulţimea imensă, amplasată de-a lungul unei artere principale din Toronto. 

Îmbrăcat într-o cămaşă de culoarea somonului la care a asortat pantaloni albi şi afişând un aer relaxat, premierul a dat mâna cu fanii şi a făcut selfie-uri de-a lungul întregului traseu. 

Trudeau a participat la parada tradiţională şi anul trecut, însă în calitate de lider al Partidului Liberal, aflat la acel moment în opoziţie. 

Participanţii la marş s-au oprit la ora 15.00 (19.00 GMT) pentru a ţine un minut de reculegere pentru victimele masacrului de la Orlando (SUA), revendicat de organizaţia Stat Islamic şi soldat cu 49 morţi la 12 iunie. 

Organizatorii au declarat că se aşteaptă la aproximativ un milion de participanţi, însă poliţia din Toronto nu a emis estimări. 

Alături de Justin Trudeau la paradă au participat Kathleen Wynne, premiera provinciei Ontario, care şi-a recunoscut orientarea homosexuală, şi primarul oraşului Toronto, John Tory. Pe parcusul dimineţii, cei trei au participat la o slujbă în aer liber, organizată în cartierul frecventat de comunitatea gay din Toronto

 

Cele mai citite

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...
Ultima oră
Pe aceeași temă