VIDEO. Europarlamentarul Guy Verhofstadt l-a comparat pe premierul Ungariei cu Stalin: Vrei să fii ţinut minte ca un inamic al societăţii europene democratice

de Iulia Iancu , 27 aprilie 2017 - stire actualizata la ora 16:13, 27 aprilie 2017
VIDEO. Europarlamentarul Guy Verhofstadt l-a comparat pe premierul Ungariei cu Stalin: Vrei să fii ţinut minte ca un inamic al societăţii europene democratice

Europarlamentarul belgian Guy Verhofstadt a susținut un discurs la adresa premierului ungar, Viktor Orban, în care a rememorat perioada de început a carierei politice a șefului Executivului ungar,  cu agenda modernizatoare, sprijinit de George Soros, şi a evidenţiat alunecarea sa spre politici antidemocratice. Ba mai mult, Verhofstadt l-a comparat pe Orban cu Stalin şi Brejnev.

Politicianul belgian a condamnat, în cadrul unei dezbateri despre derapajele antidemocratice din Ungaria, politica lui Orban şi alunecarea lui abruptă spre naţionalism şi anti-europenism, potrivit sursei citate.

"Cât de departe veţi merge? Veţi arde cărţi? Veţi arde cărţile lui Kertesz? Ale lui Konrad? Ale lui Sandor Marai? Ungaria a devenit membru UE în 2004. Ai semnat, împreună cu predecesorii tăi, pentru valorile UE. Şi cunoşti foarte bine toate valorile şi principiile UE. Ai violat fiecare dintre aceste principii europene, toate aceste principii. Şi totuşi vrei să rămâi membru al Uniunii Europene. Am mai mult respect pentru euroscepticii care măcar spun că nu sunt de acord cu valorile blocului comunitar.

Dar tu, tu vrei să continui să primeşti banii UE, dar nu vrei valorile UE. Cum se numeşte asta? Nu e un act de mare curaj, şi în orice caz, nu în linie cu un politician bazat pe principii. Nu e timpul să te întrebi, în sinea ta, cum vrei să fii ţinut minte? Vrei să rămâi în istorie că un politician care a eliberat Ungaria de comunism - şi ai făcut asta -, sau vrei să fii ţinut minte că un inamic etern al societăţii noastre europene democratice? Asta e alegerea pe care trebuie să o faci acum.".

 

Loading...

Comentarii

 • valeanu

  27 aprilie 2017 23:48

  Moscova a venit cu tancuri, Bruxelu vine cu bancile. Am ajuns ca lumea financiara conduce lumea. Nu degeaba sta lumea cu sufletul la gura ca s-a afle ceva de la intalnirile de la Davos si a celor de la Bloomberg. Am putut vedea pe Junkars si Soros pupand, asa cum au facut pe vremuri conducatori din tabara asa zis socialista. Vedem ca nici pe Isarescu nu se poate clanti! Ne- au facut coloniile lor, daca au pierdut pe cele vechi.

  raspunde comentariului
 • Daca nu esti de acord cu tot ce vrem noi - esti impotriva noastra.Incredibil!

  27 aprilie 2017 16:36
 • Demosthenes

  27 aprilie 2017 16:10

  Verhofstadt circar de 2 bani. Doar atacuri la persoana, la s-a limitat prestatia lui de ieri. Tolanit si ranjind in fotoliu rumegand o guma cu gura deschisa. Si asta a fost premierul Belgiei... 10 ani.

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design