21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialFOTO + VIDEO. Donald Trump, în vizită la Vatican. Președintele SUA se...

FOTO + VIDEO. Donald Trump, în vizită la Vatican. Președintele SUA se VA întâlni cu papa Francisc

Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump a ajuns la Roma, într-o primă etapă a turneului său european. Însoțit de prima doamnă, Melania Trump, șeful Administrației de la Casa Albă se va întâlni cu Papa Francisc și cu prim-ministrul Italiei, Paolo Gentiloni, potrivit Agerpres.

Avionul prezidențial Air Force One a aterizat marți la ora locală 18.26 (16.26 GMT) pe aeroportul Fiumicino din Roma, unde au fost luate importante măsuri de securitate.

Președintele american urmează să se întâlnească la Vatican la orele 08.30 (06.30 GMT) cu papa Francisc cu care disensiunile par numeroase: piedicile în calea imigrației, liberalismul economic, vânzările de arme, pedeapsa cu moartea. Dar cei doi lideri ar putea să se concentreze asupra punctelor comune, ca lupta intransigentă împotriva avortului.

După această întâlnire, perechea prezidențială americană va avea privilegiul unei vizite private a Capelei Sixtine și a celebrei bazilici, capodoperă a lui Michelangelo și Bernini.

Ulterior, Donald Trump se va întâlni cu președintele și șeful guvernului italian la Palatul Quirinale, în timp ce soția sa, Melania, le va face o vizită copiilor bolnavi de la spitalul Bambino Gesu, iar fiica și consiliera sa Ivanka va merge la comunitatea catolică Sant'Egidio, în centrul Romei, pentru a discuta despre lupta împotriva traficului de migranți.

Vineri și sâmbătă, Donald Trump se va afla din nou în Italia pentru a participa la summitul G7 la Taormina, în Sicilia.

Cele mai citite

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...
Ultima oră
Pe aceeași temă