15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialVIDEO. BBC Radio 5 a fost evacuat, miercuri, din cauza unei alarme...

VIDEO. BBC Radio 5 a fost evacuat, miercuri, din cauza unei alarme de incendiu. Prezentatorii și-au întrerupt transmisiunea live, pentru a ieși din clădire

Studiourile radioului BBC 5 au fost evacuate, miercuri, după ce s-a declanșat alarma de evacuare. Astfel, transmisiunea în direct a fost întreruptă, iar prezentatorii au anunțat că urmează să plece din clădire, informează The Independent și Metro.

În timpul unei transmisiuni live, alarma de incendiu s-a declanșat, iar în difuzoare a fost transmis mesajul: „Atenție, atenție, vă rugăm să evacuați clădirea folosind cele mai apropiate ieșiri. Nu folosiți liftul”.

 Astfel, prezentatoarea Sarah Brett le-a spus ascultătorilor: „Vom părăsi studioul acum. Le cerem scuze ascultătorilor, dar clădirea este evacuată”.
Din imagini se poate observa cum co-prezentatorul Nihal Arthanayake este vizibil panicat. Astfel, el și-a scos căștile și a părăsit de urgență studioul.

10 minute mai târziu, prezentatorii s-au întors în studio și au anunțat că nu a fost niciun incident. „Toată lumea este în siguranță”.

„Clădirea a fost evacuată din cauza alarmei de incendiu, ne vom relua transmisiunea curând”, a spus Jonathan Wall de la BBC Radio 5.

22 de oameni, iar alți 119 au fost răniți, luni seara, într-un atentat sinucigaș care a avut loc pe Manchester Arena, la finalul unui concert susținut de cântăreața americană Ariana Grande.  Astfel, patru persoane au fost reținute, în ancheta privind explozia. Printre suspecți este și fratele lui Salman Abedi, autorul atacului, care a detonat un dispozitiv improvizat în mijlocul mulțimii care pleca de la spectacol. 

 

 


Citește și:  Povestea emoționantă a unui om al străzii, eroul de la Manchester. Bărbatul a scos rămășițe ale bombei din trupurile victimelor: O femeie a murit în braţele mele. Nu m-am mai putut opri din plâns

Printre numeroasele povești emoționante ale eroilor care au intervenit în urma atentatului de pe Manchester Arena, se distinge cea a lui Chris Parker, un om al străzii în brațele căruia a murit una dintre victimele atacului, o femeie de 60 de ani.


Autoritățile au declarat atacul drept un atentat și au ridicat nivelul de amenințare teroristă la maximum, avertizând populația că riscul unui nou atac este iminent. Astel, în punctele turistice au fost trimiși militar, pentru a asigura protecția populației. Miercuri, Palatul Westminster a fost închis vizitelor turistice, până când se vor lua măsuri suplimentare de protecție.

Potrivit ministrului de Interne Amber Rudd, „atacul de luni a fost mai sofisticat decât atentatele care au avut loc anterior și este posibil ca Salman Abedi să nu fi acționat singur”. Potrivit corespondentului pe probleme de securitate, Frank Gardner, atacatorul sinucigaș este posibil să fi folosit un dispozitiv exploziv confecționat de o altă persoană.


Citește și:  În ce context a avut loc atacul din Manchester: 400 de adepți ISIS s-au întors în Marea Britanie din Siria și Irak. 3.500 suspecți de terorism „sunt listați“ de către serviciile secrete – INFOGRAFIC

Panică la Manchester. Un atentat sinucigaș, în timpul concertului Arianei Grande de luni seara, a ucis 22 de persoane, tineri fani ai cântăreței americane, și a rănit peste 60. Autoritățile britanice sunt copleșite de numărul mare al potențialilor criminali, capa­bili să comită atentate, care se ridică la 3.500, conform unui raport Home Office publicat de „Express“.


Din acest motiv, în Marea Britanie au avut loc o serie de percheziții, iar un bărbat de 23 de ani a fost reținut marți. Atentatul de luni seara a fost revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic.

 

Citește și:  Cum comentează BBC atentatul de la Manchester: Chiar dacă azi-noapte au fost atacați copiii noștri, trebuie să rămânem fideli valorilor în care credem.Dacă ne dezicem de ele, ne aruncăm în mâinile teroriștilor

Jurnalistul BBC Mark Easton explică, într-un text de opinie publicat pe site, că atacul de la Mancgester a fost o lovitură intenționată asupra inocenței unor copii. Easton este de părere că, chiar dacă un atentat pune în pericol viețile oamenilor, nu răzbunarea este soluția.


 

Cele mai citite

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

Despăgubiri record după prăbușirea podului Francis Scott Key din Baltimore

Despăgubirile pe care le vor plăti companiile de asigurări în urma prăbușirii podului Francis Scott Key din Baltimore ar putea să fie cele mai...

Welkins: Excelență în siguranță și inovație pentru clădiri

În lumea modernă, unde siguranța, accesibilitatea și iluminarea sunt priorități esențiale, compania Welkins Fire Protection Solutions SRL se remarcă ca un lider în furnizarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă