13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialVIDEO + FOTO. Parlamentul din Macedonia a fost invadat de protestatari furioși....

VIDEO + FOTO. Parlamentul din Macedonia a fost invadat de protestatari furioși. Liderul opoziției de stânga, Zoran Zaev, a fost rănit. Presa transmite că armata a intervenit pentru a calma situația

Parlamentul macedonean a fost invadat joi de numeroși manifestanți furioși, iar mai mulți deputați ai opoziției au fost atacați. Potrivit N1 Info, printre ei se află și liderul partidului social-democrat (SDSM), Zoran Zaev, care a fost rănit. Aceeași sursă mai spune și că în apropiere de parlament s-au auzit mai multe explozii, iar armata ar fi dat alarma și ar fi intervenit. 

Liderul opoziției de stânga, Zoran Zaev, și cel puțin nouă alți oameni au fost răniți după pătrunderea joi a protestatarilor în Parlamentul de la Skopje. Zoran Zaev a fost fotografiat de cei din sală în momentele imediate atacului, el fiind plin de sânge pe față.

Jurnaliștii au încercat să blocheze accesul în sală, dar nu au reușit, iar manifestanții au intrat cu forța și au început să îi bată pe cei dinăuntru.

Oamenii fluturau steaguri macedonene și cântau imnul național, iar mai multe persoane mascate au fost văzute în clădire pe imaginile difuzate de o televiziune locală, TV Nova.

"Condamn în termenii cei mai puternici atacurile contra deputaților la Skopje. Violența nu-și are locul în Parlament", a scris comisarul european pentru extindere, Johannes Hahn, pe contul său de Twitter.

Potrivit EFE, protestatarii au intrat în forul legislativ după ce s-a aflat că SDSM împreună cu trei partide albaneze cu reprezentare parlamentară au ales un nou președinte al parlamentului după finalul sesiunii regulamentare.

Atât social-democrații, cât și Uniunea Democratică pentru Integrare (DUI) și Alianța pentru Albanezi (BESA) au anunțat numirea lui Talat Xhaferi ca nou președinte al Camerei.

Formațiunea conservatoare VMRO-DPMNE, condusă de fostul prim-ministru Nikola Gruevski, a calificat această alegere ca "lovitură de stat" deoarece sesiunea parlamentară se terminase și pentru că de la alegerile din decembrie nu s-a putut constitui un nou guvern.

Cele mai citite

Burse de reziliență pentru elevi. Condițiile în care se acordă

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2024 – 2025. Principalele noutăți sunt: Bursele de merit și...

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...
Ultima oră
Pe aceeași temă