14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialVicepreședintele Mike Pence afirmă că SUA sunt amenințate de eșecul statului venezuelean

Vicepreședintele Mike Pence afirmă că SUA sunt amenințate de eșecul statului venezuelean

Vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii, Mike Pence, a declarat că Statele Unite vor face tot ce este necesar pentru restabilirea democrației în Venezuela, al cărei eșec ca stat reprezintă o amenințare pentru americani, potrivit Mediafax.

"Președintele (Donald) Trump a arătat foarte clar că nu vom sta deoparte în timp ce Venezuela se prăbușește într-o dictatură", a reamintit Pence în orașul Cartagena din Columbia, prima etapă a unui turneu în America Latină care va continua cu vizite în Argentina, Chile și Panama.

Reuters remarcă tonul mai conciliant al vicepreședintelui, care a declarat că este posibilă o soluție pașnică pentru tulburările civile și politice din Venezuela; săptămâna trecută, președintele Trump afirmase că Washingtonul ia în considerare și o "opțiune militară".

Pence, care s-a întâlnit cu refugiați venezueleni stabiliți în Columbia, i-a asigurat pe aceștia că "suntem absolut hotărâți să concentrăm întreaga putere economică și diplomatică americană până când vom vedea democrația restabilită în Venezuela". În prezent, "regimul (de la Caracas — n. red.) resimte schimbarea și asistăm la prăbușirea Venezuelei în dictatură", a apreciat vicepreședintele SUA.

"Un stat eșuat în Venezuela amenință securitatea și prosperitatea întregii emisfere și a Statelor Unite", a explicat Pence. Oficialitățile americane implicate în combaterea traficului de droguri au arătat deja că Venezuela este o placă turnantă pentru cocaina sud-americană trimisă în SUA, reamintește Reuters. Vicepreședintele a adăugat la riscuri și amplificarea imigrație ilegale în Statele Unite.

Cele mai citite

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...

Anunț de ultimă oră al Federaţiei Germane de Fotbal! Ce se întâmplă cu selecționerul Julian Nagelsmann

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunțat că i-a prelungit contractul selecționerului Julian Nagelsmann până în anul 2026. „Este o decizie care vine din suflet....

Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT! Ce acuzații i se aduc primarului municipiului Iași

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul „Veranda”, în legătură cu emiterea ilegală a unor autorizaţii de...
Ultima oră
Pe aceeași temă