12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialVicepreședintele american Mike Pence se întâlnește în Estonia cu liderii țărilor baltice

Vicepreședintele american Mike Pence se întâlnește în Estonia cu liderii țărilor baltice

Vicepreședintele american Mike Pence se întâlnește duminică, în Estonia, cu liderii țărilor baltice, la câteva zile după ce Senatul de la Washington a adoptat un proiect de lege care prevede sancțiuni la adresa Moscovei.

Pence se va întâlni cu premierul estonian Juri Ratas pentru a discuta despre chestiuni bilaterale, după care va avea o întrevedere cu președinții Estoniei, Letoniei și Lituaniei.

Cele trei țări baltice au graniță directă cu Rusia și sunt îngrijorate în legătură cu securitatea lor, în contextul în care conflictul din Ucraina continuă. Ratas ar urma să ceară un sprijin militar suplimentar din partea Washingtonului pentru întărirea flancului estic al NATO. El este de așteptat să solicite ajutor american pentru apărarea aeriană, inclusiv prin desfășurarea unor rachete antiaeriene în statele baltice, a relatat în această săptămână ziarul estonian Eesti Paevaleht.

Pence se va opri apoi în Georgia, unde se va întâlni cu președintele Ghiorghi Margvelașvili și cu premierul Ghiorghi Kvirikașvili și va vizita trupele care participă la exercițiul Noble Partner, condus de SUA.

Vicepreședintele american se va deplasa apoi în Muntenegru pentru a se întâlni cu președintele Filip Vujanovic și cu premierul Dusko Markovic, după care va lua parte la un summit cu lideri din Balcanii de Vest. El va reveni marți în SUA.

Cele mai citite

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...
Ultima oră
Pe aceeași temă