13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialVicepreședintele american Mike Pence a vizitat fostul lagăr de concentrare nazist Dachau

Vicepreședintele american Mike Pence a vizitat fostul lagăr de concentrare nazist Dachau

Vicepreședintele american Mike Pence a vizitat duminică fostul lagăr de concentare nazist Dachau, în cadrul primei sale vizite oficiale în Germania, transmite DPA preluată de Agerpres.

Mike Pence, alături de soție și de fiică, a vizitat fostul lagăr, situat la nord de Munchen, după care a asistat la o ceremonie religioasă dintr-o biserică protestantă din apropiere. 

Vizita a avut loc după ce Pence a participat la Conferința de Securitate de la Munchen, pentru a prezenta poziția privind politica externă a președintelui american Donald Trump.

Dachau a fost primul lagăr de concentrare permanent creat de naziști. Aproximativ 41.500 de evrei, homosexuali, romi, activiști creștini și alți disidenți au fost uciși în acest loc, conform site-ului Memorialului de la Dachau.

În momentul în care lagărul a fost eliberat de militari americani la 29 aprilie 1945, au fost salvați aproximativ 30.000 de prizonieri din 31 de țări.

 

Cele mai citite

Ministrul Transporturilor: „Contractul pentru încă un lot din secțiunea montană a Autostrăzii A8 intră în licitație”

Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis joi spre validare la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice documentaţia pentru contractul necesar construcţiei lotului...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Guvernul a decis ca valabilitatea cardurilor de energie să fie prelungită până pe 31 mai, cu încă două luni față de termenul inițial. Aceasta...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă