10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialCel puțin opt morți după ce uraganul Harvey a lovit Texasul. Vântul...

Cel puțin opt morți după ce uraganul Harvey a lovit Texasul. Vântul a atins 210 km/h. 10.000 de locuințe sunt avariate

UPDATE 20,35: Cel puțin opt oameni au murit din cauza uraganului Harvey, anunță sâmbătă presa internațională. Trupurile neînsuflețite au fost găsite printre ruinele caselor distruse.


UPDATE 20,15: Cel puţin zece persoane au necesitat îngrijiri medicale în statul american Texas, din cauza furtunilor generate de Uraganul Harvey, cea mai afectată zonă fiind orăşelul Rockport, care a fost "devastat", relatează ABC News citat de Mediafax.

Primarul Charles Wax a declarat că 10.000 de locuinţe sunt avariate.


Uraganul Harvey a atins Texasul, vineri noaptea, între Port Aransas şi Port O'Connor, şi a fost încadrat iniţial ca furtună de gradul 4, vântul atingând 130 mile/oră (aproximativ 210 kilometri/oră), potrivit National Hurricane Center.

Generalul Russel Honoré, cel care a condus operațiunile de salvare din timpul uraganului Katrina, se teme că ce-I mai rău abia urmează să vină. El se declară îngrijorat în ceea ce-i priveşte pe vârstnici şi pe cei care au refuzat să-şi abandoneze casele. 

Până în present, peste 211.000 de clienţi au rămas fără curent electric în Texas, anunţă The Electric Reliability Council of Texas.

Guvernatorul Texasului, Greg Abbot, i-a transmis o scrisoare preşedintelui Donald Trump în care l-a prevenit despre impactul dezastruos pe care uraganul Harvey îl va produce asupra Texasului. Abbot a precizat că, pe lângă pagube materiale imense, în mod sigur vor exista şi victime.

”Potopul ar putea produce cu uşurinţă pagube de miliarde de dolari şi va genera în mod cert pierderi de vieţi umane”, i-a transmis Abbot lui Donald Trump.

Greg Abbot a solicitat ajutoare suplimentare din partea autorităţilor federale pentru a contracara efectele uraganului.

Centrul Naţional al Uraganelor din SUA a precizat că furtuna va produce inundaţii şi va afecta şi proximitatea oraşului Houston.

Până în prezent, zeci de mii de persoane au fost evacuate, iar în Texas au fost activaţi 700 de membri ai Gărzii Naţionale.

Oficialii Casei Albe au declarat că Donald Trump va vizita Texasul la începutul săptămânii

 

Cele mai citite

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Ciolacu, despre o eventuală înlocuire a candidatului Cîrstoiu cu Negoiță. Ce a stabilit cu Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat...

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...
Ultima oră
Pe aceeași temă