10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE: Un vas cu 600 de imigranți la bord a NAUFRAGIAT. Bilanțul...

UPDATE: Un vas cu 600 de imigranți la bord a NAUFRAGIAT. Bilanțul victimelor

UPDATE: Cel puţin 25 de oameni au murit, alţi aproximativ 180 sunt dispăruţi, potrivit Mediafax

De asemenea, circa 400 de imigranți au fost salvaţi după scufundarea pescadorului care transporta imigranţi în sudul Mării Mediterane, anunţă Paza de Coastă italiană, potrivit ziarului Corriere della Sera.

“Aproximativ 400 de persoane au fost salvate până în momentul de faţă”, a declarat, miercuri seară, Filippo Marini, purtătorul de cuvânt al Pazei de Coastă italiene.

Potrivit autorităţilor italiene, la bordul pescadorului scufundat erau circa 600 de persoane, dar numărul exact probabil nu va fi cunoscut niciodată.

Şapte nave participă la operaţiunile de salvare, coordonate de Paza de Coastă italiană.

——

Un vas de pescuit supraîncărcat cu imigranți la borda, a naufragiat în largul Libiei, iar sute de persoane sunt date dispărute,  a anunțat Garda de coastă italiană, potrivit Agerpres

Federico Fossi, purtătorul de cuvânt în Italia al Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiați (UNHCR), a declarat că la bordul vasului de pescuit s-ar fi aflat peste 600 de persoane, dintre care 250 au fost salvate și 16 au fost găsite moarte, conform primului bilanț al tragediei.

Citește și: FOTO + VIDEO. Drama imigranților care își riscă viețile prin Eurotunel, ca să ajungă în Marea Britanie

Potrivit Gărzii de coastă italiene, ambarcațiunea a lansat un apel SOS în cursul dimineții și apoi a naufragiat. Ambarcațiunea de salvare Dignity a asociației Medici fără Frontiere (MSF) s-a aflat în zona naufragiului pentru a oferi asistență, împreună cu alte trei vase, relatează Times of Malta. Potrivit postului SkyNews24, în operațiunea de salvare au fost implicate nave irlandeze și italiene.

În timp ce Organizația Internațională pentru Migrație (OIM) a anunțat marți că peste 2.000 de imigranți au murit în acest an în Marea Mediterană, acest nou naufragiu ar putea fi cel mai grav după cel care a costat viața a circa 800 de persoane în luna aprilie.

Citește și: FOTO. Cine este deputatul german care a luat în casa lui doi imigranți africani

 

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă