18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialUn stat membru UE își va spori bugetul pentru Apărare și numărul...

Un stat membru UE își va spori bugetul pentru Apărare și numărul militarilor în următorii ani

Bugetul pentru Apărare al Poloniei va ajunge în 2018 la cel puțin 2% din Produsul Intern Brut (PIB), a anunțat, într-un interviu pentru cotidianul Rzeczpospolita, ministrul Apărării, Antoni Macierewicz, relatează luni agenția de presă PAP, potrivit Agerpres.

Cheltuielile pentru apărare ar urma să ajungă la 2,1% din PIB în 2020 și la cel puțin 2,5% din PIB în 2030, a precizat oficialul polonez. Președintele Andrzej Duda a promulgat o lege în acest sens la 23 octombrie.

Conform estimărilor Ministerului Apărării, bugetul pentru apărare al Poloniei ar urma să fie majorat cu aproximativ 18 miliarde de euro în perioada 2018-2026.

Macierewicz a explicat că această creștere va permite să "ne asigurăm abilitatea de a ne apăra și de a respinge orice agresiune, inclusiv amenințările hibride și cibernetice".

El a mai subliniat că legea va permite de asemenea Poloniei "să construiască un sistem de apărare aeriană eficient, inclusiv unul anti-rachetă".

Oficialul a spus totodată că, în conformitate cu noua lege, numărul militarilor polonezi va crește la 200.000.

Cele mai citite

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Transformă spațiul din garaj într-un loc accesibil – iată ce ușă de garaj de la Alexiana să alegi

Ușilor de garaj ar trebui să li se acorde mult mai multă atenție. Acestea au capacitatea de a menține un nivel de siguranță înalt...

Rețetă de Conopidă la Cuptor

Ingrediente o conopidă mare (aproximatic 2 kg) 400 g de smântână cu 12% grăsime 230 g cașcaval 2 ouă o bucată mică de unt necesară pentru a unge vasul pentru cuptor o...
Ultima oră
Pe aceeași temă