Un stat american va da în judecată Administraţia lui Trump, din cauza zidului de la frontiera cu Mexic

de Iulia Iancu , 20 septembrie 2017 - stire actualizata la ora 19:08, 20 septembrie 2017
Un stat american va da în judecată Administraţia lui Trump, din cauza zidului de la frontiera cu Mexic

Procurorul general al statului California va acţiona în judecată Administraţia Donald Trump pentru planul de a construi un zid de-a lungul graniţei cu Mexic, relatează site-ul agenţiei Reuters, potrivit Mediafax.

Procurorul general Xavier Becerra a anunţat că planul lui Donald Trump încalcă standardele federale de mediu, precum şi prevederile constituţionale privind separarea puterilor şi drepturilor în stat. Anterior, Becerra, un susţinător al democraţilor, a dat în judecată Administraţia Trump în privinţa mai multor probleme.

Democraţii din Congresul SUA se opun ridicării zidului, iar senatorii republicani au nevoie de voturi şi din cealaltă tabără pentru a include proiectul în pachetul de cheltuieli.

La finele lunii august, Donald Trump a acuzat Partidul Democrat că pun în pericol securitatea SUA prin faptul că nu vor să-i susţină propunerea.

"Vom construi acel zid şi dacă trebuie să închidem guvernul. Vom avea zidul. Poporul american a votat pentru controlul imigraţiei", a spus Trump.

Preşedintele american a insistat că Mexicul va plăti pentru construirea zidului, despre care experţii spun că ar putea costa aproximativ 22 de miliarde de dolari. Lucrările vor dura mai bine de trei ani.

Autorităţile mexicane consideră planurile construcţiei zidului de la frontiera cu SUA un act "ostil", iar mai mulţi lideri europeni, printre care cancelarul german Angela Merkel, au avertizat că ridicarea unor ziduri nu va rezolva problemele provocate de migraţie.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design