15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialUn presupus militant islamist a fost arestat de autoritățile din Maroc

Un presupus militant islamist a fost arestat de autoritățile din Maroc

Autorităţile din Maroc au arestat sâmbătă după-amiază un presupus militant islamist, acuzat că a acţionat ca intermediar între comandanţii Daesh şi o celulă jihadistă destructurată luna trecută de autorităţile din Franţa.

Forţele franceze de securitate au dejucat luna trecută un atentat terorist, după arestarea a şapte presupuşi jihadişti, care au luptat inclusiv pentru Daesh în Siria.

”Pentru misiunea sa, suspectul s-a întâlnit cu mesagerii Daesh la graniţa turco-siriană şi a primit instrucţiunile pe care le-a livrat mai departe celulei jihadiste arestate în Franţa”, a declarat ministrul marocan de Interne.

Presupusul jihadist urma să călătorească cu un paşaport falsificat în Franţa, via Germania. O sursă din rândul autorităţilor a precizat că suspectul este un cetăţean marocan, care locuia în Spania. ”Atunci când a văzut că celula jihadistă a fost arestată în Franţa, el a plecat din Turcia spre Maroc, unde a fost arestat imediat după aterizare”, a declarat o sursă de la Rabat.

Autorităţile franceze au anunţat luna trecută că şapte persoane cu cetăţenie franceză, marocană şi afgană au fost arestate în urma unei operaţiuni antiteroriste, care a durat opt luni. Executivul de la Rabat crede că până la 1.500 de cetăţeni marocani luptă alături de forţele Daesh din Siria şi Irak.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...
Ultima oră
Pe aceeași temă