16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialUn oficial american susține că Serbia trebuie să aleagă între Occident şi...

Un oficial american susține că Serbia trebuie să aleagă între Occident şi Rusia. Reacția ministrul sârb al Apărării

Ministrul sârb al Apărării, Aleksandr Vulin, a respins vehement sugestia unui membru al Administraţiei Donald Trump că Serbia trebuie să aleagă între Occident şi Rusia dacă vrea să adere la UE, potrivit Mediafax.

Aflat în vizită la Belgrad, Hoyt Brian Yee, subsecretarul de Stat american pentru Afaceri europene şi euroasiatice, a sugerat că Serbia trebuie să facă o alegere clară între Occident şi Rusia, dacă vrea să adere la UE.

"Ţările care vor să devină membre UE trebuie să arate clar acest lucru. Nimeni nu poate sta pe două scaune în acelaşi timp, mai ales dacă cele două scaune sunt la distanţe mari. Trebuie să facă alegeri, indiferent cât de grele sunt acestea", a afirmat Hoyt Brian Yee.

În replică, ministrul sârb al Apărării, Aleksandr Vulin, a respins vehement recomandarea oficialului american.

"Nu ştiu care va fi poziţia sau reacţia preşedintelui Aleksandr Vucici, dar sunt convins că va putea gestiona presiuni de genul acesta aşa cum a făcut-o mereu.

Dar, din punctul meu de vedere, pot spune că afirmaţiile de acest gen nu pot veni din partea unui prieten sau a cuiva care manifestă respect pentru Serbia, care ne respectă politicile, drepul de a decide", a declarat Aleksandr Vulin, citat de agenţia Tanjug.

Cele mai citite

Boeing pierde teren în fața Airbus, dar transportul aerian își revine

După pandemie, sectorul transportului aerian a revenit în forță, iar Consiliul Internațional al Aeroporturilor (ACI) World a prezis că traficul global de pasageri va...

Pensionarii primesc cadou de Paști de la Guvern. Vor primi banii în avans

Guvernul a adoptat în şedinţa de joi hotărârea care permite plata pensiilor înaintea sărbătorilor de Paşti, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, subliniind că demersul...

Preţurile la electricitate şi gaze în UE au scăzut în 2023, după explozia din 2022 (Eurostat)

Facturile la electricitate şi gaze ale consumatorilor europeni au scăzut în a doua jumătate a anului trecut, după creşterea care a început după războiul...
Ultima oră
Pe aceeași temă