12.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialUn judecător federal american din Hawaii reînnoiește blocarea decretului președintelui Trump privind...

Un judecător federal american din Hawaii reînnoiește blocarea decretului președintelui Trump privind migrația

Judecătorul federal din Hawaii a reînnoit, miercuri, blocarea noii versiuni a decretului privind migrația inițiat de Donald Trump pe întreg teritoriul Statelor Unite, după ce a suspendat aplicarea ordinului prima dată în urmă cu două săptămâni, relatează AFP, potrivit Agerpres.

O astfel de formă juridică permite în general ca decizia să nu mai aibă nevoie să fie reînnoită, a explicat procurorul general din Hawaii, Doug Chin. Acest lucru înseamnă de asemenea că administrația Trump nu va putea amenda această versiune a decretului atât timp cât este contestată în justiție.

Judecătorul Derrick Watson a suspendat prima versiune a decretului privind migrația la 15 martie, cu o zi înainte de intrarea în vigoare a interdicției privind intrarea pe teritoriul SUA a cetățenilor din șase țări majoritar musulmane.

Ambele versiuni ale acestui decret asupra migrației dorit de președintele american au fost aspru criticate, fiind interpretate ca un act îndreptat împotriva musulmanilor care doresc să vină în Statele Unite.

În prima sa contestare, judecătorul a explicat că, după mai multe declarații făcute de Donald Trump cu privire la musulmani, a ajuns la concluzia că decretul conținea "dovezi semnificative și de netăgăduit de animozitate religioasă", în contextul în care populația țărilor vizate este de confesiune musulmană între 90,7 și 99,8%.

Potrivit lui Donald Trump, acest decret asupra migrației este necesar pentru a garanta securitatea Statelor Unite împiedicând intrarea extremiștilor radicali pe teritoriul american.

Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă