Un deținut de 73 de ani a fost executat în SUA

de Mihai Diac , 03 februarie 2016 - stire actualizata la ora 10:48, 03 februarie 2016
Un deținut de 73 de ani a fost executat în SUA

Statul american Georgia l-a executat miercuri pe cel mai în vârstă dintre deţinuţii condamnați la moarte, în pofida mobilizării apărătorilor acestuia, care au denunţat aplicarea întârziată a pedepsei capitale, relatează AFP citată de Agerpres.

Brandon Jones, un bărbat de culoare, a fost executat prin injecţie letală într-o închisoare din oraşul Jackson, cu mai puţin de două săptămâni înainte să împlinească 73 de ani, a precizat pentru AFP un purtător de cuvânt al administraţiei penitenciare. 

Bărbatul, găsit vinovat de uciderea unui comerciant alb în 1979, a stat peste 36 de ani după gratii. 

Avocaţii săi au înaintat marţi ultimele recursuri în faţa justiţiei statului Georgia şi până la Curtea Supremă de la Washington pentru suspendarea execuţiei, însă încercările au fost fără succes. 

În opinia multora, soarta judiciară a acestui bărbat simbolizează 'dubla pedeapsă' la care sunt supuşi în SUA unii condamnaţi, care petrec decenii de izolare carcerală, având ca singură perspectivă moartea lor cândva în viitor. 

În total, 75 de bărbaţi se află în continuare pe culoarul morţii în Georgia, stat care a suspendat execuţiile timp de mai multe luni în 2015 din cauza unor controverse privind produsul folosit pentru injecţiile letale.

SUA au executat 28 de persoane în 2015, cea mai scăzută cifră de după 1991. 

Loading...

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design