Un deputat de opoziție din Venezuela acuză vameșii că l-au bătut și i-au furat pașaportul

de Adrian Bărbulescu , 16 iulie 2017 - stire actualizata la ora 08:25, 16 iulie 2017
Foto: Jorge Millan Facebook

Deputatul venezuelean de opoziție Jorge Millan acuză că a fost lovit de vameși și militari din țara sa, la întoarcerea din Statele Unite, pentru a i se confisca pașaportul.

"La vamă mi s-a cerut pașaportul; am răspuns că este netransmisibil. (...) Apoi a sosit un maior de armată care m-a insultat și m-a forțat să predau pașaportul. Câțiva agenți m-au bătut până mi l-au sustras", a relatat într-o conferință de presă parlamentarul din partidul Primero Justicia (Întâi Dreptate).

El a susținut că, pentru a-l împiedica să anunțe incidentul de la aeroportul Maiquetia din Caracas, i s-a luat și telefonul mobil, care a fost deteriorat. Millan se întorcea acasă din SUA, unde participase la o reuniune a Internaționalei Socialiste pentru pregătirea referendumului simbolic organizat duminică de opoziția din Venezuela împotriva președintelui Nicolas Maduro și a proiectului de reformă constituțională lansat de acesta. "Încearcă să le închidă gura deputaților. Vom continua să luptăm pentru ca Venezuela să fie o țară liberă", a mai spus parlamentarul.

Acesta nu este singurul oficial venezuelean victimă a unor măsuri similare. Miercuri, procurorul general Luisa Ortega, cunoscută ca disidentă, a anunțat că unui colaborator de-al său care urma să o reprezinte la o conferință în Argentina i-a fost anulat pașaportul. În ultimele luni, le-au fost retrase pașapoartele și altor membri ai opoziției, printre care fostul candidat la președinție Henrique Capriles.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design