Un avocat a fost condamnat în Polonia pentru spionaj economic în favoarea Rusiei

de Mihai Diac , 20 martie 2017 - stire actualizata la ora 19:50, 20 martie 2017
Foto: http://www.eswinoujscie.pl

Un avocat cu dublă cetățenie, poloneză și rusă, a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru spionaj în favoarea Rusiei, a anunțat luni Tribunalul regional din Varșovia, relatează AFP preluată de Agerpres.

Parchetul a cerut o pedeapsă de șase ani de închisoare pentru acest bărbat, indicat sub numele Stanislaw Sz., pentru spionaj în folosul serviciilor de informații militare ruse GRU. O asemenea faptă este pasibilă în Polonia de o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare.

În timpul procesului care a avut loc cu ușile închise, cu excepția anunțării sentinței, Stanislaw Sz. a pledat nevinovat. Condamnarea nu este definitivă și Stanislaw Sz. poate face încă apel.

Potrivit judecătoarei Agnieszka Domanska, citată de agenția de presă PAP, Stanislaw Sz. a transmis Rusiei informații privind sectorul polonez energetic și de gaze naturale, mai ales în legătură cu terminalul de gaze din Swinoujscie (nord-vestul Poloniei).

El a obținut un raport secret al curții de conturi poloneze, NIK, privind contracte de gaze și lansarea terminalului din Swinoujscie, construit de Polonia pentru a sparge monopolul livrărilor de gaze rusești.

Stanislaw Sz. a fost arestat în octombrie 2014, în același timp cu ofițerul polonez Zbigniew J., condamnat anul trecut la șase ani de închisoare de către Tribunalul Militar din Varșovia pentru spionaj în folosul Rusiei.

Cele două cazuri ar avea legătură între ele, dar cei doi bărbați nu ar fi lucrat împreună, potrivit presei poloneze.

Loading...

Comentarii

 • adi

  21 martie 2017 1:29

  Pana sa ajungem noi la astfel de condamnari mai e cale lunga. Nu numai pentru spionaj, ci mai ales pentru ce s-a vandut si se vinde in continuare rusilor pe mita.

  raspunde comentariului
 • Gigel

  20 martie 2017 22:12

  Hopa! S-au prins polonezii ca ii penetreaza sionajul rusesc. Ma intreb ai noștrii când iși vor da seama de asta sau lor a inceput să le placa. Cred ca Dracnea da totul gratis nu e nevoie sa mai angajeze aia spioni, fac si ei o economie si ajuta in schimb la proprietatea din Brazilia. Treaba este ca rusii nu isi țin cuvântul si te vând la primul colț dupa ce iși fac treaba. Așa ca atentie mare la amatorii de îmbogatire rapida

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design