4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialUE extinde lista persoanelor și instituțiilor vizate de sancțiunile împotriva Coreei de...

UE extinde lista persoanelor și instituțiilor vizate de sancțiunile împotriva Coreei de Nord

Uniunea Europeană a extins, joi, lista persoanelor și instituțiilor vizate de sancțiunile impuse Coreei de Nord, ca urmare a rezoluției adoptate de Consiliul de Securitate al ONU, informează AFP, potrivit Agerpres.

Decizia UE este în concordanță cu rezoluția ONU, care impune noi sancțiuni împotriva Coreei de Nord. Astfel, sancțiunile vor viza nouă persoane și patru instituții, printre care banca de stat nord-coreeană Foreign Trade Bank (FTB). În total, pe lista sancțiunilor europene se află 103 persoane și 53 de instituții și companiinord-coreene.



 

 

Consiliul European, care grupează statele membre ale UE, a mai anunțat că va lucra pentru punerea rapidă în aplicare a altor prevederi ale rezoluției ONU, printre care cele vizând reducerea transferurilor de fonduri ale nord-coreenilor din străinătate spre țara de origine.

Cele 15 state membre ale Consiliului de Securitate al ONU au adoptat sâmbătă în unanimitate o rezoluție — venită ca ripostă la programele balistic și nuclear ale Phenianului — ce prevede noi sancțiuni severe împotriva Coreii de Nord, care ar urma să priveze această țară de venituri anuale estimate la un miliard de dolari, o treime din totalul celor provenite din exporturi.



 

 

Președintele american Donald Trump a declarat marți că va răspunde cu „foc și furie'' dacă Phenianul va continua să profereze amenințări, iar nord-coreenii au replicat că au în vedere un atac cu rachete asupra teritoriului american Guam, o mică insulă din Pacific de importanță strategică pentru SUA.

Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...
Ultima oră
Pe aceeași temă