16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialTurcia a trimis un convoi militar în provincia siriană Idlib

Turcia a trimis un convoi militar în provincia siriană Idlib

Turcia a trimis un convoi al operaţiunii militare în provincia siriană Idlib împotriva grupării kurde YPG. Militarii au ajuns, joi, în zonă, potrivit unor surse locale citate de site-ul agenţiei Reuters, potrivit Mediafax.

Convoiul include aproximativ 30 de vehicule militare, a declarat Abu Khairo, un comandant al grupării rebele Armata Siriană Liberă (FSA), care se află în zonă.

Militarii turci au fost escortaţi de luptători din Tahrir al-Sham, o alianţă a grupărilor islamiste din care face parte un fost afiliat Al-Qaida cunoscut sub numele de Frontul al-Nusra. Convoiul va ocupa poziţii din nord-vestul Siriei, în apropiere de zonele controlate de către miliţiile kurde YPG.

Turcia a anunţat că desfăşoară o operaţiune militară în Idlib şi în zonele înconjurătoare ca parte a unei înţelegeri încheiate luna trecută cu Rusia şi Iran, pentru a impune o zonă "sigură" în nordul Siriei.

Operaţiunea militară turcă din Idlib va viza, de asemenea, grupări rebele siriene implicate în operaţiunea Shield Eufrat, pe care Ankara a lansat-o anul trecut în estul Siriei, pentru a contracara ameninţările din partea Stat Islamic şi YPG, a declarat preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan.

Susţinută de Statele Unite în lupta împotriva Stat Islamic, gruparea kurdă YPG a preluat controlul asupra unei părţi însemnate din nord-estul Siriei. În schimb, Turcia consideră YPG drept o extensie a organizaţiei separatiste Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), cu care se confruntă la nivel intern.

Cele mai citite

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...
Ultima oră
Pe aceeași temă