Turcia a blocat emisia unui canal TV, acuzat de propagandă teroristă

de Mihai Diac , 27 februarie 2016 - stire actualizata la ora 09:11, 27 februarie 2016
Foto: Arhivă

Autorităţile turce au decis să oprească emisia canalului de televiziune independent IMC, pe care l-au acuzat de ''răspândirea propagandei teroriste'', informează sâmbătă Reuters, citată de Agerpres.

Coordonatorul general al postului IMC, Eyup Burc, a explicat că furnizorul de servicii prin satelit Turksat nu mai transmite emisia canalului IMC TV, în urma cererii unui procuror din Ankara care anchetează eventualul sprijin acordat unui grup ''terorist'' de către postul de televiziune. 

''În Turcia, tot ce este contrar opiniei oficiale este aruncat în sacul cu terorism'', a declarat Burc pentru Reuters, el negând astfel orice legătură a postului IMC TV cu reţelele teroriste. ''Aceasta a fost în mod clar o decizie politică. Procurorul nu are niciun drept legal de a cere închiderea canalului nostru pe baza unei presupuneri'', a adăugat el. 

Emisia IMC TV a fost oprită în timpul unui interviu în direct cu Can Dundar şi Erdem Gul, doi cunoscuţi jurnalişti de la cotidianul de opoziţie turc Cumhuriyet, eliberaţi vineri după 92 de zile în închisoare. Ei au fost încarceraţi în noiembrie sub acuzaţiile de spionaj, divulgarea unor secrete de stat şi tentativă de lovitură de stat. În luna mai a anului trecut, cei doi au difuzat un articol şi o înregistrare video despre interceptarea de către jandarmii turci, în ianuarie 2014, a unor camioane ale serviciilor secrete turce (MIT) ce transportau arme destinate rebelilor islamişti sirieni. 

''Oprirea emisiei canalului nostru în timpul acestui interviu a fost făcută intenţionat, pentru a transmite presei un mesaj: acela că Can Dundar şi Erdem Gul au fost eliberaţi ca urmare a presiunii publice, dar asta nu înseamnă că guvernul nu continuă pe acelaşi drum'', a subliniat Eyup Burc.

Comentarii

 • Eyüp Burç se pronunță "eiiup burci"...

  02 martie 2016 18:58

  Oare de ce au oltenii nume tiurkești ? ...or fi oare oltenișii urmașii la nord di Dunăre ai ienicerilor otomani ai serialului "SuIiman" ? ..."Cristian Burci, --n. 26 iulie 1965, Drobeta Turnu Severin-- este un om de afaceri din Rromînia. ...o filmare preluată de pe postul CBS din anul 1990 în care Cristian Burci este filmat cu o cameră ascunsă. Reporterii americani îl prezintă pe Burci ca fiind intermediar în traficul de copii."... Burci ăsta-i di la "Abramburika" dîn bordeili di la Mehedinți. Altu' --- numele lui Mischie, celălalt penal, deși Guorjii e departe di Dunăre, e îndeaproape înrudit cu numele tiurkesk "Miskin-Baba" dîn insula tiurkeaskă Ada-Kaleh, scufundată de olteanul lor Ceașkă în Dunăre ca să nu se mai știe de ea. Aferim, bre ! HAHAHAHAHA !

  raspunde comentariului
 • FREE KURDISTAN !

  02 martie 2016 15:38

  Recep Tayyip Erdogan este UN DICTATOR, iar Turcia este UN STAT CRIMINAL.

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design