23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialTrump susține că SUA "sunt foarte bine pregătite pentru orice opțiune față...

Trump susține că SUA “sunt foarte bine pregătite pentru orice opțiune față de Coreea de Nord”

Statele Unite ale Americii sunt foarte bine pregătite pentru orice eventualitate față de Coreea de Nord, a declarat președintele american Donald Trump duminică, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Suntem atât de bine pregătiți cum nici nu ați crede. Veți fi surprinși să vedeți cât de bine suntem complet pregătiți în cazul în care ar fi necesar", a asigurat președintele Trump într-un interviu acordat canalului Fox News.

Părând să evoce opțiunea militară împotriva regimului de la Phenian, el a adăugat: "Nu ar fi bine să nu o facem? Răspunsul este da. Se va întâmpla oare asta? Cine știe?"

În fața accelerării dezvoltării programelor balistic și nuclear nord-coreene în ultimele luni, președintele american a răspuns printr-o escaladă verbală, amenințând în special la jumătatea lunii septembrie să "distrugă total" Coreea de Nord.

În mai multe rânduri, el a afirmat că SUA sunt pregătite să lovească militar Coreea de Nord în cazul în care aceasta ar fi necesar.

Fostul președinte al SUA Jimmy Carter s-a declarat dispus să se întoarcă la Phenian ca emisar al lui Donald Trump, într-un interviu acordat duminică publicației New York Times, în pofida personalității "imprevizibile" a liderului nord-coreean Kim Jong-Un.

Cele mai citite

Duel între Danielle Collins şi Elena Rîbakina în finala turneului WTA de la Miami

Finala WTA 1.000 de la Miami le va pune față în față pe americanca Danielle Collins şi kazaha Elena Rîbakina, ambele jucătoare câștigându-și semifinalele...

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...
Ultima oră
Pe aceeași temă