Trump este comparat cu Hitler de către doi foşti preşedinţi mexicani, din cauza politicii sale antiimigraţie

de Rl online , 28 februarie 2016 - stire actualizata la ora 13:58, 28 februarie 2016
Trump este comparat cu Hitler de către doi foşti preşedinţi mexicani, din cauza politicii sale antiimigraţie

Felipe Calderon şi Vicente Fox, foşti preşedinţi mexicani, l-au comparat pe Donald Trump, candidatul republican la prezidenţialele din SUA, cu Adolf Hitler, acuzând că politica sa antiimigraţie este "rasistă", informează agenţia de presă Reuters.

"Această abordare de a ridica în slăvi supremaţia albilor nu este doar una antimigraţie", a declarat, sâmbătă, Calderon, preşedinte al Mexicului în perioada 2006-2012, la o conferinţă în capitala Ciudad de Mexico.

"Comportamentul şi discursul său sunt orientate împotriva imigranţilor care au o culoare a pielii diferită de al lui, este rasist pe faţă şi exploatează sentimentele (cetăţenilor) cum a procedat Hitler în vremea lui", a susţinut Calderon.

Trump, care este favorit în cursa republicanilor la alegerile prezidenţiale din SUA din noiembrie, a acuzat Mexicul că trimite violatori şi traficanţi de droguri pe la frontiera cu SUA şi a declarat că va face pe orice mexican să plătească pentru construirea unui zid la frontiera dintre cele două ţări.

Şi fostul preşedinte mexican, Vicente Fox, sucesorul lui Calderon, l-a comparat pe Hitler într-un interviu acordat CNN. "Îmi aminteşte de Hitler", a declarat vineri Fox.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design