14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialTrump, după întâlnirea cu șefii serviciilor de informații, susține că atacurile cibernetice...

Trump, după întâlnirea cu șefii serviciilor de informații, susține că atacurile cibernetice nu au afectat alegerile din SUA

Președintele ales al SUA, Donald Trump, susține că atacurile cibernetice nu au afectat rezultatul alegerilor prezidențiale americane din noiembrie 2016, în care el a învins-o pe Hillary Clinton, informează AFP citată de Agerpres.

Trump a făcut această afirmație vineri, deși Washingtonul acuzase anterior Moscova că a încercat să influențeze scrutinul din SUA.

“Deși Rusia, China, alte state, grupuri și indivizi din exterior încearcă în permanență să penetreze infrastructura cibernetică a instituțiilor noastre guvernamentale, companiilor și organizațiilor, inclusiv Comitetul Național Democrat, nu a existat absolut niciun impact asupra rezultatului alegerilor”, a arătat Trump, într-un comunicat emis la finalul unei întâlniri cu șefii serviciilor de informații americane.

Spre deosebire de poziția oficială a acestora, Trump nu a acuzat specific Rusia pentru atacurile informatice asupra Partidului Democrat și a unui apropiat al lui Hillary Clinton în timpul campaniei electorale.

“Au existat încercări de piratare a Partidului Republican, dar partidul și-a organizat apărări puternice contra pirateriei, iar hackerii au eșuat”, a menționat Trump.

Acesta, care își va prelua funcția de președinte al SUA pe 20 ianuarie, a promis un plan împotriva atacurilor cibernetice, în primele 90 de zile ale mandatului său, urmând să creeze o echipă de lucru în acest sens.

Agenția EFE notează că reuniunea a avut loc în Turnul Trump din New York, unde își are cartierul general președintele ales, și a durat aproape două ore.

Donald Trump, care a fost însoțit de membrii echipei sale, a fost informat de înalții responsabili din administrația Obama, inclusiv șefii CIA, FBI și Direcției Naționale de Informații.

“A fost o reuniune constructivă cu liderii comunității de informații”, a afirmat Trump, precizând ca are un “imens respect” pentru membrii acestor servicii.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Anunț de ultimă oră al Federaţiei Germane de Fotbal! Ce se întâmplă cu selecționerul Julian Nagelsmann

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunțat că i-a prelungit contractul selecționerului Julian Nagelsmann până în anul 2026. „Este o decizie care vine din suflet....

Charalambous, cu o zi înaintea derby-ului FCSB – Rapid: „Jucătorii sunt înfometaţi să câştige acest titlu de campioni”

Antrenorul echipei FCSB, Elias Charalambous, a declarat că jucătorii săi sunt înfometaţi să câştige titlul de campioni în acest sezon şi că o victorie...

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...
Ultima oră
Pe aceeași temă