9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialTraian Băsescu: Rezultatul alegerilor din Franța era previzibil, dar Macron are o...

Traian Băsescu: Rezultatul alegerilor din Franța era previzibil, dar Macron are o mare problemă

Fostul președinte al României, senatorul Traian Băsescu, a declarat, duminică seară, că alegerea lui Emmanuel Macron ca președinte al Franței a reprezentat "un rezultat previzibil", informează Agerpres.

Traian Băsescu a menționat că, în opinia lui, marea problemă a lui Macron va fi gestionarea victoriei.

"Nimic nou sub soare, era rezultat previzibil. Marea problemă este cum reușește să gestioneze victoria. Adică, în iunie are alegeri pentru Camera inferioară, cea cu care ar trebuie să-și găsească soluțiile politice să susțină un guvern. Problema lui Macron e că nu are un partid, e înființat foarte proaspăt și are puține structuri teritoriale. Există chiar riscul să nu poată depune liste în toată Franța la alegerile care vor fi în iunie", a declarat Traian Băsescu.

În opinia acestuia, o altă mare problemă cu care se va confrunta Macron este legată de angajamentul din campanie privind reformarea UE.

"O altă mare problemă este că unul din angajamentele lui fundamentale în această campanie a fost că va reforma Uniunea Europeană. Ori, aici va avea o mare problemă dacă nu va avea un suport și în Parlamentul francez, pe de-o parte, pe de altă parte trebuie să găsească o direcție comună cu Merkel. Mai ales că transformările UE sunt deja previzibile după Declarația de la Roma. Știm toți că va fi o Europă cu mai multe viteze, cel puțin două: eurozona și statele non euro, dar s-ar putea să fie mai multe cercuri concentrice. Deci, va avea situații foarte dificile de gestionat domnul președinte Macron", a explicat Băsescu.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

România, pe ultimul loc din UE când vine vorba de vaccinare împotriva HPV

România nu stă deloc bine la capitolul vaccinare împotriva HPV. Potrivit standardelor impuse de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), țara noastră va avea nevoie...

Românii Investesc Record în Titlurile de Stat: O Premieră în Guvernarea PSD

Sub guvernarea lui Marcel Ciolacu, investițiile fără precedent devin motorul dezvoltării țării, iar economia României se clasează constant printre cele mai dinamice din Uniunea...

Fotografie emoționantă cu legenda Alain Delon. Cum arată actorul în vârstă de 88 de ani

Pe Instagram, Anouchka Delon a împărtășit o poză cu tatăl ei, Alain Delon, și a menționat că a făcut acest lucru cu consimțământul acestuia....
Ultima oră
Pe aceeași temă