Tot mai mulţi migranţi vor să intre ilegal din Serbia în Ungaria

de Gabriela Lupu , 27 februarie 2016 - stire actualizata la ora 19:30, 27 februarie 2016
Tot mai mulţi migranţi vor să intre ilegal din Serbia în Ungaria

Numărul migranţilor care încearcă să intre ilegal în Ungaria din Serbia este în creştere, în timp ce poliţia a reţinut 110 persoane pe zi, în medie, în ultimele 10 zile, a afirmat sâmbătă consilierul premierului ungar pe probleme de securitate internă, relatează MTI, via Agerpres. 

Gyorgy Bakondi a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că 500 de persoane au încercat să treacă ilegal în Ungaria în ianuarie, în timp ce poliţia de frontieră a reţinut 650 la data de 15 februarie. Bakondi a declarat că guvernul ungar va fi pregătit să închidă graniţa cu România, aşa cum a procedat în cazul graniţelor cu Serbia şi Croaţia, dacă migranţii încep să caute noi rute în Ungaria. 

El a afirmat că în ultimele săptămâni grupuri de migranţi sosesc la graniţa ungaro-sârbo-română, dar poliţia de frontieră din România a fost eficientă în gestionarea situaţiei şi informează Ungaria în legătură cu migranţii. În ceea ce priveşte ruta din Balcani, Bakondi a declarat că Grecia înregistrează o medie zilnică de 1.500-2.000 de sosiri, cu un total de aproximativ 30.000 de migranţi aflaţi în prezent în ţară, în timp ce Macedonia a primit aproximativ 86.500 de refugiaţi în primele două luni ale anului. Potrivit unor informaţii privind Serbia, ţara a înregistrat săptămânal un aflux de 16.000 de migranţi în ianuarie şi 7.000 în februarie. Bakondi a menţionat că datele recente ale Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie arată faptul că peste 110.000 de migranţi au ajuns în Europa de la 22 februarie, majoritatea prin Grecia. 

Loading...

Comentarii

  • Komisia Europenisă și Merkel LA PUȘCĂRIE !

    28 februarie 2016 2:16

    Komisia Europenisă și Merkel LA PUȘCĂRIE !

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design