10.6 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialTillerson a vizitat închisoarea din Vietnam unde a fost ținut prizonier McCain....

Tillerson a vizitat închisoarea din Vietnam unde a fost ținut prizonier McCain. Donald Trump s-a ferit să participe la război

Secretarul de stat al SUA, Rex Tillerson, a vizitat sâmbătă, la scurt timp după sosirea sa la Hanoi, vestigiile transformate în muzeu ale unei închisori unde au fost ținuți prizonieri militari americani capturați în timpul războiului din Vietnam, cel mai celebru dintre aceștia fiind senatorul republican John McCain, relatează AFP citată de Agerpres.

Rex Tillerson, care îl însoțește pe președintele Donald Trump în turneul din Asia, a ținut să viziteze celebra închisoare Hoa Lo, supranumită 'Hanoi Hilton' de prizonierii de război americani încarcerați acolo.

Cea mai mare parte a închisorii a fost distrusă în anii 1990, dar restul clădirii a fost transformat în muzeu.

John McCain, fost pilot militar, a fost nevoit să se catapulteze după ce avionul său a fost doborât deasupra orașului Hanoi, în 1967. Capturat de nord-vietnamezi, el a fost ținut prizonier timp ce 5 ani, suferind torturi, interogatorii și condiții îngrozitoare de detenție.

O fotografie celebră îl arată pe John McCain, rănit, în timp ce este scos dintr-un lac din Hanoi în care se aruncase cu parașuta după doborârea avionului său.

Potrivit unor colaboratori din Departamentul de Stat, Rex Tillerson a cerut în mod special să viziteze, în scurta sa ședere la Hanoi, închisoarea și lacul respectiv.

Senatorul McCain a fost una din puținele voci critice la adresa lui Donald Trump din rândurile republicanilor, provocând uneori chiar furia acestuia.

În timpul campaniei electorale, Trump, care a reușit să evite de cinci ori recrutarea pentru a nu fi trimis în Vietnam, l-a luat în derâdere pe McCain pentru faptul că s-a lăsat capturat.

'Nu e un erou de război. Îmi plac oamenii care nu sunt capturați, OK?', a susținut Trump.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete. Un procuror a fost eliberat din funcție

Klaus Iohannis, președintele României, a semnat mai multe decrete. Iohannis a eliberat din funcție și un procuror. Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă