Tillerson a vizitat închisoarea din Vietnam unde a fost ținut prizonier McCain. Donald Trump s-a ferit să participe la război

de Mihai Diac , 11 noiembrie 2017 - stire actualizata la ora 22:15, 11 noiembrie 2017
John McCain

Secretarul de stat al SUA, Rex Tillerson, a vizitat sâmbătă, la scurt timp după sosirea sa la Hanoi, vestigiile transformate în muzeu ale unei închisori unde au fost ținuți prizonieri militari americani capturați în timpul războiului din Vietnam, cel mai celebru dintre aceștia fiind senatorul republican John McCain, relatează AFP citată de Agerpres.

Rex Tillerson, care îl însoțește pe președintele Donald Trump în turneul din Asia, a ținut să viziteze celebra închisoare Hoa Lo, supranumită 'Hanoi Hilton' de prizonierii de război americani încarcerați acolo.

Cea mai mare parte a închisorii a fost distrusă în anii 1990, dar restul clădirii a fost transformat în muzeu.

John McCain, fost pilot militar, a fost nevoit să se catapulteze după ce avionul său a fost doborât deasupra orașului Hanoi, în 1967. Capturat de nord-vietnamezi, el a fost ținut prizonier timp ce 5 ani, suferind torturi, interogatorii și condiții îngrozitoare de detenție.

O fotografie celebră îl arată pe John McCain, rănit, în timp ce este scos dintr-un lac din Hanoi în care se aruncase cu parașuta după doborârea avionului său.

Potrivit unor colaboratori din Departamentul de Stat, Rex Tillerson a cerut în mod special să viziteze, în scurta sa ședere la Hanoi, închisoarea și lacul respectiv.

Senatorul McCain a fost una din puținele voci critice la adresa lui Donald Trump din rândurile republicanilor, provocând uneori chiar furia acestuia.

În timpul campaniei electorale, Trump, care a reușit să evite de cinci ori recrutarea pentru a nu fi trimis în Vietnam, l-a luat în derâdere pe McCain pentru faptul că s-a lăsat capturat.

'Nu e un erou de război. Îmi plac oamenii care nu sunt capturați, OK?', a susținut Trump.

Comentarii

 • Bedros Bedrosian

  12 noiembrie 2017 7:55

  Sunteti cretini cine ar vrea sa mearga la razboi ? DL CLINTON ?NUMAI TRUMP ! Cine plateste acest ziar fituica

  raspunde comentariului
 • Roman

  12 noiembrie 2017 5:38

  Indiferent, daca acest McCain a fost sau nu torturat, cum ar vrea oare aceste javre imperialiste sa fie tratati. Dupa 60de ani de mincat ca-cat ca vietnamezii ar fi atacat navele americane au recunoscut ca incifentul din Golful Tonkin a fost provocat de ei insasi. V.. si cum au inceput razboaiele din Irak. Iar in Vietnam au omorit peste 3 mil. de oameni.

  raspunde comentariului
 • Trump e prost

  12 noiembrie 2017 2:59

  Asculta aici Eugene. Nu mai citi porcarii de pe nu stiu ce boog ******* de extremisti de dreapta. Nu fi un craniot. John McCain a facut multe multe misiuni inainte de a fi doborat pe langa Hanoi. Mai mult de atat McCain a fost torturat in asemenea hal incat a ramas cu sechele de nu mai poate sa-si ridice mainike deasupra capului. Imi pare rau sa ti-o spun, dar ai citit bazaconii si le-ai cezut pt ca esti un naiv. Ciao.

  raspunde comentariului
 • eugen raduca

  12 noiembrie 2017 1:41

  minciuni si intoxicari de cea mai joasa speta despre john mc cain...cind s-a catapultat s-a ranit pentru ca n-a respectat regurile . a fost ingrijit de catre nord vietnamezi si cind s-a insanatosit a facut o inregistrare audio pentru vietnamezi in care condamna sua pentru razboi si mortii vietnamezi...ce e condamnabil este ca si-a cladit cariera politica pe minciuna si frauda...e fiul amiralului mc cain cel care a conclus ca atacul israelului asupra uss liberty a fost o greseala de identitate...e vindut israelului total....un tradator perfect....pe youitube exista inregistrarea lui pentru vietnamezi...when tokyo rose john mccain run for president....

  raspunde comentariului
 • un roman

  11 noiembrie 2017 23:21

  A PEDO-CRIMINAL

  raspunde comentariului
 • un roman

  11 noiembrie 2017 23:20

  Julian Assange EXPOSES Adam Schiff Plan To Take down Trump In an Exclusive WIKKIPOLITICS 6 nov. 2017

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design